Doi măcelari români din Olanda, confirmaţi cu coronavirus. În abatorul respectiv mai lucrează 270 de conaţionali

Doi măcelari români din Olanda, confirmaţi cu coronavirus. În abatorul respectiv mai lucrează 270 de conaţionali

Cei doi muncitori pozitivi la COVID-19 sunt asimptomatici  FOTO Shutterstock

Doi români care lucrează la un abator din Olanda s-au infectat cu noul coronavirus, anunţă Ministerul de Externe, care precizează că cei doi sunt asimptomatici şi că în abatorul respectiv lucrează în total 270 de români.

Ştiri pe aceeaşi temă

În afara celor doi români infectaţi, alţi 43 de angajaţi au fost testaţi pozitiv. Prin urmare, activitatea abatorului a fost oprită, iar toţi cei 600 de angajaţi vor petrece următoarele două săptămâni în autoizolare.
 
Compania respectivă de prelucrare a cărnii este în localitatea Groenlo, provincia Gelderland.
 
Ministerul Afacerilor Externe a anunţat joi seara că s-a autosesizat în legătură cu situaţia celor 270 de cetăţeni români, în urma informaţiilor apărute în mass-media locală. Ambasada de la Haga a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă reprezentanţii companiei în cauză pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv sunt şi cetăţeni români. Aşa a aflat despre cei doi cetăţeni români depistaţi pozitiv, a căror stare este deocamdată bună, fiind asimptomatici.
 
„Numărul total al angajaţilor diagnosticaţi cu COVID-19 urmează să fie comunicat după finalizarea tuturor procedurilor de testare şi centralizare a rezultatelor”, anunţă MAE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: