Doi copii cu arsuri grave vor fi aduşi la Bucureşti cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale. Elicopterele SMURD sunt încă la sol

Doi copii cu arsuri grave vor fi aduşi la Bucureşti cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale. Elicopterele SMURD sunt încă la sol

O aeronavă Spartan va transporta pacienţii de la Iaşi la Bucureşti FOTO Adevărul

Doi copii care au suferit arsuri grave în urma unui accident vor fi aduşi la Bucureşti cu un avion al Ministerului Apărării Naţionale, echipat medical. Pacienţii vor fi asistaţi de o echipă medicală SMURD.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează, în această seară, începând cu orele 19.00, un zbor umanitar de urgenţă pe ruta Otopeni - Iaşi - Otopeni, pentru salvarea vieţii a doi copii ce au suferit arsuri în urma unui accident”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Solicitarea a fost făcută din cauză că elicopterele SMURD sunt încă în revizie, la sol, după accidentul aviatic de lângă Constanţa, soldat cu patru victime, două cadre medicale şi doi membri ai echipajului de zbor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: