DNA cere din nou redeschiderea unui dosar disjuns din dosarul Tel Drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA cere din nou redeschiderea părţii din dosarul Tel Drum privind asocierea dintre compania de construcţii Tel Drum (despre care procurorii susţin că este controlată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea) şi Euroconstruct Trading.

Era vorba de o anchetă care a fost clasată în 2013 şi care viza societatea Modul Proiect SĂ, asociaţia Tel Drum-Euroconstruct Trading '98 şi pe inginerul proiectant Doru Cătălin Gudei.

Curtea Supremă urmează să se pronunţe asupra cererii DNA în data de 6 iunie

Cererea DNA vine după ce Tribunalul Teleorman a respins o cerere similară din partea procurorilor la sfârşitul anului trecut.

Era vorba de acordarea preferenţială de contracte publice de către Consiliul Judeţean Teleorman, condus atunci de Liviu Dragnea. "Nu au rezultat indicii temeinice care să confirme săvârşirea unei fapte de natură penală", a fost concluzia procurorului din 14 octombrie 2013. În noiembrie 2017, procurorii DNA care-l investigau pe Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum au descoperit noi indicii şi au cerut redeschiderea cazului. În plus, cei vizaţi în acest caz ar fi putut invocă autoritatea de lucru judecat. După cum am arătat, cererea a fost respinsă de judecătorii de la Tribunalul Teleorman.

„ În scopul pentru care a fost constituit grupul infracţional organizat, în cursul anului 2008, în calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Nicolae Dragnea, cu ajutorul lui Mugur Băţăuş şi Victor Piperea (care au asigurat falsificarea şi înlocuirea documentelor), a folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false şi inexacte, astfel încât firma Tel Drum SA să câştige un contract de reabilitare a 55 km de drum judeţean DJ 701 (limita – Dâmboviţa Gratia – Poeni – Siliştea – Scurtu Mare – Slăveşti – Ciolăneşti – Zabreasca – Dobroteşti), în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene. Au fost falsificate şi înlocuite date din proiectul tehnic ( memoriu tehnic, estimare cantitativă, verificări de structură), documentele fiind denaturate prin falsificarea semnăturii unui proiectant pe estimările cantitative şi inserarea în cuprinsul proiectului (după predarea de către proiectant beneficiarului Consiliu Judeţean Teleorman) a cerinţei ca metoda obligatorie de stabilizare a balastului să fie varianta la rece in situ, condiţie care îi asigura firmei Tel Drum câştigarea licitaţiei”, se arata în comunicatul DNA remis presei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este bănuit de DNA că s-ar află în spatele societăţii Tel Drum în perioada în care era şi preşedinte la CJ Telreorman. Acuzaţiile: două infracţiuni de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene şi constituire de grup infracţional organizat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite