Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, rămâne sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Energetic Oltenia FOTO Mediafax

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, rămâne sub control judiciar, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Craiova, care a admis contestaţia DNA la decizia Tribunalului Dolj, care dispusese ridicarea măsurii preventive în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.


Magistraţii Curţii de Apel Craiova au menţinut măsura controlului judiciar pentru Laurenţiu Ciobotărică, dar şi pentru Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere din CEO, şi Dorina Jianu, şeful Direcţiei Juridice.

Decizia instanţei este definitivă.

În 13 iunie, Tribunalul Dolj a dispus ridicarea măsurii controlului judiciar pentru Ciobotărică în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, alături de Jianu şi Antonie. Decizia a fost contestată de procurorii DNA.

În 9 iunie, cei trei au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracţiune, după ce ar fi acordat 128.000 de lei unei persoane ca să demisioneze.

În rechizitoriu se arată că, în 22 decembrie 2015, Laurenţiu Ciobotărică, preşedinte al Directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, şi Daniel Antonie, membru al Directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, au aprobat şi au acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de aceasta în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, adică 128.100 de lei.

Cei doi au beneficiat de sprijinul Dorinei Jianu, director al Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora, susţineau procurorii.

Concret, Ciobotărică, în înţelegere cu Dorina Jianu, "nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite", arăta DNA.

Potrivit sursei citate, această activitate infracţională a fost precedată de demersuri iniţiate de Ciobotărică, acesta încercând, încă de la numirea sa în funcţie, să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie.

"De menţionat este faptul că cei trei inculpaţi au avut reprezentarea faptului că în atribuţiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea şi plata vreunui gen de remuneraţie, această competenţă aparţinând altui organism din cadrul societăţii respective", susţineau procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, primul termen având deja loc în 13 iunie.

Laurenţiu Ciobotărică a fost numit manager general interimar al Complexului Energetic Oltenia la începutul lunii decembrie 2015, în locul lui Laurenţiu Ciurel. În 31 mai, ca urmare a punerii sale sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, Curtea de Apel Craiova a dispus ca acesta să nu îşi poată exercita funcţia de director general al Complexului Energetic Oltenia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite