Curtea Supremă a respins cererea de revizuire a condamnării lui Munaf la 10 ani de închisoare pentru terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mohammad Munaf
Mohammad Munaf

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea prin care Mohammad Munaf solicita revizuirea condamnării sale la 10 ani închisoare pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

Minuta Curţii Supreme: „Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Mohammad Munaf împotriva sentinţei penale nr. 120/F din data de 16 iunie 2017 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, în dosarul nr. 2387/2/2017 (972/2017). Obligă apelantul revizuent Mohammad Munaf la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit interpretului de limbă arabă se suportă din fondurile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Definitivă.”

Condamnat la zece ani de închisoare în cazul răpirii ziariştilor Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian şi Sorin Mişcoci, Munaf a fost localizat în Orientul Mijlociu şi adus,în august 2015, în România, aflându-se în prezent în închisoare. El a contestat sentinţa, care a fost dată în lipsa sa.

Cronologia dosarului

17 octombrie 2005 - Omul de afaceri sirian Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii instanţei supreme, pentru implicare în răpirea la Bagdad a celor trei jurnalişti români care au fost racolaţi de arab pentru a face reportaje despre noile schimbări politice în Irak. Mohammad Munaf - ghidul jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian - a fost trimis în judecată în lipsă.

13 iunie 2007 - Omar Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de către Curtea de Apel Bucureşti, în procesul răpirii jurnaliştilor, decizia nefiind definitivă.

20 februarie 2008 - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decide condamnarea lui Hayssam, în lipsă, la 20 de ani de închisoare.

24 aprilie 2008 - Mohamad Munaf este condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la zece ani de închisoare şi la plata a câte două milioane de euro celor trei jurnalişti români.

22 septembrie 2009 - Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti de condamnare a lui Munaf la zece ani de închisoare rămâne definitivă, după ce nu a fost contestată cu recurs la instanţa supremă.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite