Curtea Supremă cere instanţei suedeze audierea lui Gregorian Bivolaru în comisie rogatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă va trimite magistraţilor suedezi o adresă prin care cere în continuare audierea lui Gregorian Bivolaru prin comisie rogatorie, după ce instanţa străină a solicitat celei din România să spună dacă mai insistă în acest demers, context în care judecarea procesului a fost amânată.

Magistraţii Curţii Supreme au amânat, marţi, pentru 22 martie, dezbaterile din dosarul lui Gregorian Bivolaru în care acesta a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, după ce de la termen au lipsit martorii citaţi cu mandat de audiere. 

În acest context, magistraţii au constatat că la dosar a fost depusă o adresă a instanţei din Suedia la care s-a cerut anterior audierea lui Gregorian Bivolaru prin comisie rogatorie şi trimiterea declaraţiei acestuia la dosarul de la Curtea Supremă.

În adresa respectivă, autoritatea suedeză solicita să i se spună dacă instanţa din România insistă în audierea în comisie rogatorie a lui Bivolaru. Curtea Supremă va trimite, astfel, un răspuns prin care va arăta că se doreşte în continuare audierea.

De asemenea, Instanţa Supremă va trimite la parchet o adresă prin care va solicita informaţii referitoare la patru martori cu identitate protejată din dosarul lui Bivolaru. Concret, instanţa vrea să ştie dacă aceştia se mai află în programul de protecţie a martorilor şi dacă ei pot fi citaţi după identităţile reale, pentru audierea la instanţă, în şedinţă publică.

Magistraţii Curţii Supreme urmează să contacteze una dintre părţile civile din acest proces, stabilită în Portugalia, care a arătat printr-o scrisoare transmisă la dosar că doreşte să dea o declaraţie privind pretenţiile civile, declaraţie pe care însă doreşte să o facă doar prin videoconferinţă. În acest sens, instanţa a arătat că va contacta partea civilă, pentru a pune la dispoziţie o adresă în vederea citării la sediul instanţei.

Pe 12 aprilie 2012 Instanţa Supremă a decis să reţină spre rejudecare dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, admiţând astfel recursul procurorilor şi desfiinţând deciziile anterioare ale instanţelor.

Bivolaru a fost arestat în martie 2004, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii şi perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă. 

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2002 - martie 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen faţă de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, folosindu-se de calităţile de profesor yoga şi mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreţinut acte sexuale cu alte două minore - Agness Arabella Mureşan şi Ilinca Simionescu.

Deşi pe numele lui exista o interdicţie de a părăsi ţara, Bivolaru a ieşit din România, fiind reţinut la Malmo, în Suedia. Ulterior, el a obţinut statut de azilant. Până de curând, despre Bivolaru se ştia că s-ar afla în Suedia, unde a primit azil politic. La 25 mai însă reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţie Române au declarat că liderul MISA nu se mai află în Suedia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite