Cumătrul lui Liviu Dragnea şi Cristian Poteraş, trimişi în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Poteraş
Cristian Poteraş

Naşul fiului lui Liviu Dragnea, Paul Sorin Stănescu, şi fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, au fost trimişi în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu şi spălare de bani. Prejudiciul depăşeşte 26 milioane de euro.

DNA a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a omului de afaceri Paul-Sorin Stănescu, naşul fiului lui Liviu Dragnea, în calitate de reprezentant al Institutului Pasteur, a fostului primar al Sectorului 6, Constantin-Cristian Poteraş, şi a altor trei persoane, într-un dosar legat de 

Ancheta DNA a vizat afacerile imobiliare ale Institutului Pasteur, informează Biziday.ro.

Cristian Poteraş a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, luare de mită, iar Paul-Sorin Stănescu a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani. 

Alături de cei doi au mai fost trimişi în judecată Lucian Viorel Georgescu, „persoană apropiată fostului primar, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită”, Valentina-Narcisa Georgescu, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la luare de mită, spălare de bani şi Bogdan Georgescu, pentru complicitate complicitate la abuz în serviciu. 

Concret, în ianuarie 2007, Primăria Sectorului 6, condusă de Poteraş, a emis un titlu de proprietate în baza căruia Societatea Naţională Institutul Pasteur S.A. (condusă de naşul fiului lui Dragnea, Paul-Sorin Stănescu) a obţinut dreptul de proprietate asupra unui teren cu suprafaţa de aproximativ 19 ha pe raza municipiului Bucureşti. „Din probele administrate în cauză a rezultat că emiterea titlului de proprietate a fost rezultatul încălcării dispoziţiilor legale de către inculpatul Poteraş Constantin Cristian, cu ajutorul inculpaţilor Stănescu Paul Sorin la acea dată reprezentant al S.N. Institutul Pasteur S.A, Georgescu Bogdan şi Georgescu Valentina Narcisa”, a arătat DNA.

Prin transferul nelegal al imobilului în patrimoniul societăţii comerciale s-a produs un prejudiciu statului în cuantum de 26.466.464 euro, care reprezintă în acelaşi timp un avantaj patrimonial pentru Institutul Pasteur S.A.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite