CSM va finaliza pe 25 martie procedurile de avizare a propunerii de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit calendarul pentru avizarea propunerii făcute de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA, urmând ca la data de 24 martie Laura Codruţa Kovesi să susţină înterviul în faţa procurorilor din CSM.

Potrivit programului stabilit de Secţia pentru procurori a CSM, la data de 9 martie proiectul de management al Laurei Codruţa Kovesi va fi pus în dezbatere publică. Ulterior, la data de 24 martie se vor analiza verificările asupra candidatului şi discuţiile pe baza proiectului de management. La aceeaşi dată, candidatul va susţine interviul în faţa Secţiei pentru procurori a CSM iar la 25 martie va fi transmis avizul către Ministerul Justiţiei.
Avizul pe care Secţia pentru procurori a CSM îl va da este unul consultativ iar cel care decide dacă o va numi pe Laura Codruţa Kovesi pentru încă un mandat la conducerea DNA este preşedintele României, Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis către CSM, pe 29 februarie, propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA.
În 25 februarie, Raluca Prună spunea că înţelege să îşi asume funcţia pe care o are şi să aplice dispoziţiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite