Criza în Justiţie. Universitatea Bucureşti susţine magistraţii şi militează pentru corecta funcţionare a statului de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea Universităţii este solidară cu magistraţii. FOTO: bucurestifm.ro
Conducerea Universităţii este solidară cu magistraţii. FOTO: bucurestifm.ro

Conducerea Universităţii Bucureşti a transmis, miercuri, că susţine susţine iniţiativele magistraţilor care solicită abrogarea OUG nr. 7/2019 care a modificat Legile justiţiei.

Reprezentanţii Universităţii Bucureşti au transmis, printr-un comunicat de presă că sunt alături de magistraţi si militează pentru un stat de drept.

„Corecta funcţionare a statului de drept este o condiţie esenţială pentru democraţie, pentru protecţia drepturilor cetăţenilor împotriva acţiunilor arbitrare ale politicului în justiţie, acţiuni ce pot perturba grav scara de valori a întregii societăţi, ataşamentul acesteia faţă de dreptate, echitate, corectitudine, cinste, responsabilitate”, a transmis profesorul universitar Mircea Dumitru.

„Conducerea Universităţii din Bucureşti a luat act de iniţiativele unor cadre didactice şi ale organizaţiei studenţeşti din cadrul Facultăţii de Drept de a formula public o poziţie avizată faţă de reglementările din ultimii doi ani referitoare la administrarea justiţiei în România, în special faţă de recenta OUG nr. 7/2019. 

Nu în ultimul rând, a luat act de acţiunile de solidarizare iniţiate de cadre didactice şi studenţi din cadrul mai multor facultăţi ale Universităţii din Bucureşti. 

Consecventă atitudinii sale de delimitare a activităţii academice faţă de ingerinţele politice de orice fel, Universitatea din Bucureşti consideră totodată că problema respectării normelor statului de drept, a asigurării independenţei justiţiei implică angajamentul civic al tuturor cetăţenilor responsabili”, a transmis, miercuri, conducerea Universităţii Bucureşti.

„Ne exprimăm, aşadar, solidaritatea faţă de iniţiativele magistraţilor şi ale specialiştilor în drept care solicită abrogarea OUG nr. 7/2019 şi stoparea măsurilor care pun sub semnul întrebării bunul mers al justiţiei în România”, se mai arată în document.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite