Criminalul liberalului Mihail Bălăşescu, de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din toată ţara îl caută pe criminalul care l-a ucis, la sfârşitul săptămânii trecute, pe fostul secretar general adjunct al PNL, Mihail Bălăşescu. Principalul suspect este George Epaminonda Burchel, fostul său socru, tatăl ultimei sale soţii. De altfel, trupul neînsufleţit a fost găsit chiar în apartamentul acesteia din comuna Bragadiru, Ilfov. Tot acolo, anchetatorii au găsit şi un bilet în care suspectul îşi anunţa crima.

Mihail Bălăşescu (foto) o părăsise pe ultima sa soţie, Ana Maria Burchel, la doar o săptămână după nuntă, pe motiv de infidelitate. De curând se pronunţase şi divorţul, potrivit apropiaţilor. Avocata Lidia Cernătescu susţine că între cei doi a izbucnit un conflict după ce fostul secretar general adjunct al PNL a primit în urma partajului o maşină folosită de fostul socru al lui Bălăşescu.

„De la pronunţarea partajului de către Judecătoria Sectorului 5 era urmărit. Doamna Burchel i-a pulverizat spray lacrimogen în faţă şi a fost internat în spital. Sora dumneaei şi iubitul acesteia l-au urmărit. Am depus plângeri la Secţia 1 Poliţie, atât pe numele fostei soţii, cât şi pe numele surorii acesteia şi al iubitului ei. Domnul Bălăşescu trebuia să vină la cabinet pentru a completa plângerile, dar nu m-a mai sunat“, a declarat Lidia Cernătescu, avocata care l-a reprezentat în procesul de partaj pe Mihail Bălăşescu.

Potrivit avocatei, pe 31 august, Mihail Bălăşescu a sunat-o şi i-a spus că fostul socru l-a chemat pentru a-i da maşina. “Eu i-am spus să nu se ducă”, a adăugat apărătorul. Câteva zile mai târziu, pe 4 septembrie, la 112 era anunţată crima. Se pare că cea care a sesizat autorităţile este chiar fosta soţie a liberalului. Aceasta l-a găsit pe Bălăşescu în apartamentul ei într-o baltă de sânge. Bărbatul fusese lovit în cap cu un obiect dur. „Fostul socru a lăsat un bilet unei rude în care anunţa că îl va omorî pe Bălăşescu şi că după aceea nu va fi de găsit”, spun surse apropiate anchetei.

Judecătoria Sectorului 5 s-a pronunţat pe 21 iulie în procesul de partaj între Mihail Bălăşescu şi fosta sa soţie Ana Maria Burchel. Instanţa a dispus ca fostul secretar adjunct al PNL să primească o maşină Ford Fiesta, în valoare de 11.000 de lei, şi a obligat-o pe Ana Maria Burchel să-i plătească fostului soţ 920,25 lei cu titlu de sultă. Fostul secretar general adjunct al PNL în perioada în care Crin Antonescu a fost preşedintele partidului a fost însurat în total de patru ori. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite