Covoraşe antiaviare amplasate pe pistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazurile de gripă aviară apărute în Turcia şi alte ţări au pus în alertă şi Direcţia de Sănătate Publică Bacău. Autorităţile sanitare au solicitat conducerii Aeroportului Bacău

Cazurile de gripă aviară apărute în Turcia şi alte ţări au pus în alertă şi Direcţia de Sănătate Publică Bacău. Autorităţile sanitare au solicitat conducerii Aeroportului Bacău luarea unor măsuri suplimentare de siguranţă.
Măsurile extraordinare de precauţie au fost instituite atât de Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar-Veterinară, cât şi de Ministerul Transporturilor. "Am solicitat aceste măsuri deoarece aceasta este recomandarea făcută de către autorităţi la nivel naţional. ţinem permanent legătura cu Aeroportul Bacău şi le-am solicitat să ne semnaleze orice situaţie care poate să apară, în ceea ce priveşte eventualele persoane susceptibile că ar fi putut intra în contact cu bolnavi. În momentul în care suntem alertaţi de cei de la aeroport, trimitem imediat o ambulanţă special echipată, cu cadre medicale pregătite şi echipate conform normelor internaţionale impuse în astfel de cazuri", a precizat doctorul Marin Busuc, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău". Este pentru prima dată când se instituie măsuri speciale de prevenire a gripei aviare pe teritoriul judeţului Bacău, iar aeroportul băcăuan reprezintă principala poartă de intrare a unor persoane care ar putea să fi intrat în contact cu persoane infectate.
"Atât măsurile luate, cât şi instruirea personalului cu privire la normele care trebuie respectate au drept obiectiv prevenirea apariţiei unor cazuri de gripă aviară în zona noastră.
Colaborăm cu Direcţia de Sănătate Publică şi celelalte instituţii abilitate pentru a aplica toate măsurile de siguranţă necesare. În cazul în care vom avea o cursă charter din ţările cu cazuri de gripă aviară la oameni vom anunţa imediat Direcţia de Sănătate Publică, pentru a ne trimite oameni cu echipamente speciale, care să efectueze controlul medical al pasagerilor", a declarat şi directorul general al Aeroportului Bacău, Cristian Stanciu. Covoraşele impregnate cu substanţe dezinfectante sunt amplasate pe pistă la coborârea din avion, iar aerogara este dezinfectată după fiecare cursă de pasageri. Toate deşeurile alimentare şi reziduurile vor fi preluate de personalul aeroportului şi incinerate, iar măsurile amintite vor rămâne în vigoare pe termen nelimitat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite