COTAR renunţă la protest şi asigură transportul între Bucureşti şi localităţile din Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

COTAR a renunţat pentru două săptămâni la acţiunea de protest de suspendare a transportului de persoane între Bucureşti şi Ilfov, conform unei minute încheiată miercuri dimineaţa, după întâlnirea de marţi cu autorităţile locale.

Conform deciziei luate în această dimineaţă de transportatori, în perioada următoare vor fi identificate trasee suplimentare şi capacităţile de transport ale operatorilor, în cadrul unui grup de lucru care a fost înfiinţat şi din care vor face parte reprezentanţii COTAR şi cei ai Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (ADITPBI), a declarat pentru Adevărul, preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

Un alt grup de lucru similar a fost constituit pentru „a analiza Hotărârile Judecătoreşti sau plângerile prealabile ale părţilor cu privire la activitatea ADITPBI şi a tranportului public din Bucureşti Ilfov”, a precizat acesta.

Nu în ultimul rând COTAR solicită „demisia dnei Aura Răducu din funcţia de director executiv al ADIPBI, această situaţie fiind cauzată de lipa ei de transparenţă şi dialog”, a subliniat preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

La întâlnirea au participat reprezentanţi ai Administraţiei Publice din Primărie, prefectul municipiului Bucureşti, reprezentaţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi România (COTAR) anunţa luni că va suspenda cursele dintre Bucureşti şi Ilfov, începând cu 31 octombrie. Potrivit acestora, pe 31 decembrie le expiră licenţele pe trasee, iar Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (ADITPBI) n-a făcut demersuri pentru organizarea de noi licitaţii. Cu alte cuvinte, mulţi dintre transportatori nu ştiu dacă, de la 1 ianuarie 2019, vor mai avea sau nu de muncă. Îngrijorarea acestora este cu atât mai mare cu cât, la finele lunii august, ADITPBI a prezentat un document în care se prevedea că parte dintre traseele Bucureşti-Ilfov nu vor mai fi acoperite de privaţi, că până acum, ci de maşini din parcul Societăţii de Transport Bucureşti (STB).

Reprezentanţii Confederaţiei susţineau la momentul anunţului acţiunii de protest, că au luat această decizie, „din cauza faptului că nu mai există nicio autoritate care să reglementeze această piaţă”. Acum şase luni, Autoritatea Metropolitană de Transport a fost desfiinţată, astfel că atribuţiile în privinţa serviicilor de transport persoane Bucureşti-Ilfov au fost transferate, în subordinea Primarie Capitalei, respectiv la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public (ADITP). „În prezent, nu există nicio procedură de atribuire pe traseele care fac legătura între Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov”, adaugă reprezentanţii COTAR.

Aceştia menţionează că autorităţile nu respectă deciziile justiţiei, hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2017, prin care s-a dispus reluarea atribuirii pe traseele care fac legătura între Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, şi nici sentinţa din 2018 a Tribunalului Bucureşti, prin care s-a dispus reluarea atribuirii pe traseele ce fac legătura între Capitală şi localităţile din Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite