Cluj: TIFF strânge bani pentru Palatul Banffy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: TIFF strânge bani pentru Palatul Banffy
Cluj: TIFF strânge bani pentru Palatul Banffy

TIFF continuă campania de strângere de fonduri pentru Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, care funcţionează în Palatul Banffy, cea mai impozantă clădire barocă laică din oraşul de sub Feleac. 

În ediţia din 2009, filmul Pa-Ra-Da va fi cel care va încerca să aducă la cinema cât mai mulţi spectatori, banii strânşi din biletele vândute pentru această proiecţie urmând să fie donaţi pentru lucrările de restaurare ale Palatului Banffy.

Mâine, de la ora 20.30, la Cinema Republica, iubitori de film vor testa o co-producţie Italia-Franţa-România, în regia lui Marco Pontecorvo.

PA-RA-DA prezintă  un francez care decide să renunţe la siguranţa Parisului pentru a-i ajuta pe copii străzii din România.

Marco Pontecorvo a folosit o distribuţie de amatori. Toţi copiii din film au fost găsiţi pe străzi şi puterea filmului constă în rădăcinile sale de documentar şi în tensiunea dintre această lume cît se poate de reală şi alura de joacă, de ficţiune, pe care o abordează.

Filmul a fost prezentat în cadrul mai multor festivaluri internaţionale, precum Veneţia - unde a ridicat sala în picioare şi a obţinut Premiul Pasinetti: Menţiune specială, Toronto şi Mar del Plata - unde a obţinut Premiul Publicului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite