CFR recomandă călătorilor din România să evite schimbarea trenurilor în Budapesta din cauza migranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania CFR Călători recomandă călătorilor din România care vor să ajungă cu trenul în vestul Europei să evite schimbarea trenului în Budapesta din cauza refugiaţilor care au ajuns în Ungaria. Marţi, Gara de Est din Budapesta a fost temporar închisă după ce aproximativ 3.650 de imigranţi au sosit în Viena în cursul zilei de luni, după ce s-au îmbarcat în trenuri cu plecare din Budapesta.

Concret, CFR Călători recomandă pasagerilor din România care doresc să ajungă la Viena sau către alte destinaţii din Europa călătoria cu IR 346/347 DACIA, fără schimbarea trenului în Budapesta, din cauza situaţiei migranţilor din Ungaria, potrivit unui comunicat de presă emis de CFR.

Preţul pentru o călătorie Bucureşti Nord - Viena, cu oferta Smart Tickets, începe de la 39 de euro la vagon clasa a 2-a şi de la 49 de euro la vagon cuşetă. Biletele la acest tren includ şi rezervarea locurilor până la Viena şi pot fi cumpărate de la casele de bilete CFR Călători din staţiile şi agenţiile deschise traficului internaţional.

  

Pentru informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor, pasagerii sunt rugaţi să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, sau să sune la numerele de telefon 021/9521 (trafic intern), 021.314.5528 (trafic internaţioal Gara de Nord Bucureşti) sau să se adreseze personalului din staţii.

Gara de Est din Budapesta a fost temporar închisă, marţi, după ce aproximativ 3.650 de imigranţi au sosit în Viena în cursul zilei de luni, după ce s-au îmbarcat în trenuri cu plecare din Budapesta, un număr record de imigranţi sosiţi pe teritoriul austriac într-o singură zi, potrivit AFP.

Astfel, sute de imigranţi împingeau către porţile metalice ori de câte ori vreun tren urma să plece către Viena sau Munchen, dar au fost blocaţi de către poliţie.

Autorităţile au anunţat la difuzoare că toate trenurile sunt suspendate pentru o perioadă nedeterminată. Documentele imigranţilor au fost verificate, iar cei cu bilete de tren, dar fără vize UE au fost daţi afară din gară.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Gara din Budapesta a devenit camp de bătălie al imigranţilor în drumul lor spre Austria şi Germania

Autorităţile ungare au oprit marţi circulaţia trenurilor în gara Keleti, din Budapesta, pentru câteva ore pentru a împiedica imigranţii să mai plece spre Austria şi Germania. Gara a fost evacuată de forţele de ordine, iar imigranţii nu mai au voie să intre, doar pasagerii cu acte în regulî pot urca la bordul unui tren internaţional cu destinaţia Viena.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite