Cât va sta în închisoare Cristi Borcea. Care sunt scenariile posibile

Cât va sta în închisoare Cristi Borcea. Care sunt scenariile posibile

Borcea va mai face cel puţin un an şi jumătate de închisoare

Condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Cristi Borcea va sta mult mai puţin în închisoare, susţine un avocat. „În cazul lui Borcea nu e recidivă, ci concurs de fapte. Amândouă condamnările, din Dosarul Transferurilor şi din Dosarul Retrocedărilor, fiind comise înainte de prima condamnare. Deci, fiind vorba de concurs de fapte, e şi vorba de concurs de executare şi pedepsele se contopesc”.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Dacă se judecă pe noul cod penal, ca în Dosarul Transferurilor, rămâne sporul de pedeapsă de 3 ani şi 4 luni din Dosarul Transferurilor, la care se adaugă această nouă condamnare de 5 ani. Rezultă o pedeapsă de 8 ani şi 4 luni, el putând să fie eliberat condiţionat după ce execută cel puţin două treimi din această contopire din care se scad în prealabil cei 4 ani deja executaţi. Rămâne astfel o pedeaspă de minimum un an şi jumătate.
Dacă s-ar judeca pe vechiul cod penal, ar ajunge la o pedeapsă contopită de 10 ani şi jumătate. Pe vechiul cod penal dacă se judecă, Borcea ar putea primi un spor de pedeapsă de 5 ani şi 4 luni, iar adăugând sporul de 5 ani va ajunge la 10 ani şi 4 luni, adică 2 ani şi 9 luni de închisoare. Tot ce e peste 10 ani trebuie să execute trei pătrimi din pedeapsă sau nu mai puţin de două treimi, adică ar putea sta la închisoare 2 ani şi 9 luni. Acum depinde cum apreciază judecătorul”, a declarat un avocat pentru gsp.ro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările