Cât de creduli sunt românii în faţa vrăjitorilor: „Dacă-mi iau mâna rămâi mută, surdă şi paralizată la pat, vei fi pocită pentru tot restul zilelor tale!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vrajitorie leacuri babesti

68.000 de dolari a plătit o femeie pentru ca un fals vrăjitor să facă un ritual de magie neagră, pentru ca soţul respectivei să moară. Acesta este doar unul din trucurile făcute de o grupare de “tămăduitori” care păcăleau oamenii creduli. „Vrăjitorii” au intrat în atenţia procurorilor care au deschis un dosar penal pentru şantaj şi înşelăciune.

„Diavolul ei are 99 de coarne şi 99 de ochi şi că o va lăsa surdă, mută şi paralizată dacă până a doua zi seara nu trimite restul de bani înainte de apus”, este ameninţarea unui fals clarvăzător. Acesta cerea 1.000 de euro pentru ca ”diavolul meu îl stropeşte cu apă sfinţită”.  

Cinci membri ai unor clanuri ţigăneşti din Ploieşti autointitulaţi “clarvăzători”, “tămăduitori” sau “bioterapeuţi”, printre care “Mama Elena”, "clarvăzătorul Lucian” şi “tămăduitorul Zăvranov”, au fost arestaţi preventiv pentru şantaj şi înşelăciune în baza unor mandate emise de Judecătoria locală.  

“Adevărul” dezvăluie detaliile inedite din documentul prin care judecătorii au motivat arestarea vrăjitorilor. 

“Această formă diavolească va trebui dată înainte de apusul soarelui”

Lucian Mantu,  zis „Luci a lu Timişoara” o păcălea pe o femeie că discută cu o divinitate, iar dacă femeia nu cumpăre lumânări de 990 de euro o să rămână mută, surdă şi paralizată. Femeia, Mariana, spune că are doar 200 de euro, dar să pună “clarvăzătorul” banii, şi că-I va da.

Lucian Mantu: Ascultă-mă cu foarte mare atenţie, lucrarea în momentul de faţă mi-a dat leacul tău de dezlegare, această formă diavolească va trebui dată înainte de apusul soarelui, într-o topitură de argint prin 99 de fire de mătură, 99 de boabe de tămâie, 99 de fire de busuioc.Voi depune într-un ceaun foarte mare înaine de asfinţit pe o apă curgătoare, într-un loc la lumina Duhului Sfânt, într-un ceaun foarte mare o cantitate de argint, o cantitate de alamă, una de cositor, 99 de fire de busuioc, 99 de fire de mătură, 99 de boabe de tămâie împreună cu apă vie, apă moartă, aghiasmă la 9 stele lucrate şi toate acestea va trebui topite împreună cu 99 de lumânări de cununie. Aşa cum a fost venit, aşa trebuie să plece, să creăm canalele spirituale să părăsească entitatea ta să părăsească cea mai mică rădăpcină şi să rămâi curată, împreunată, ca de la Dumnezeu lăsată. Eu am toate aceste obiecte, ce nu am io Mariana, sunt lumânările pe care trebuie să le cumpărăm din altarul mănăstirii cu care eu lucrez. Mariana ascultă-mă cu foarte mare atenţie.

Lucian Mantu: O lumânare de acest gen costă undeva la 9 euro, aproximativ 50 de lei în banii noştri româneşti, îmi spui acum cu voce tare, pentru că întreaga divinitate îţi cere răspunsul tău. Ai această posibilitate să procurăm şi să efectuăm acest ritual ca tu să rămâi curată, luminată, să nu rămâi paralizată, să nu rămâi pocită (neinteligibil), ori laşi sufletul tău în negura acestei forme diavoleşti, poţi să rămâi mută, surdă şi paralizată la pat, este vorba de 99 de lumânări pe care eu trebuie să le achit la mănăstire în cel mai scurt timp.Este 9 euro lumânarea, îmi spui acum da sau nu hotărât, pentru că lucrarea...
Mariana:  Da, da, asta când?
Lucian Mantu: Astăzi, nu mai devreme de ora 12.
Mariana: Cât?
Lucian Mantu: 999 de euro, este vorba de 99 de lumânări.
Mariana: Doamne, nu am de unde să fac rost de atâţia bani.
Lucian Mantu: Este vorba de 99 de lumânări Mariana, tu îţi dai seama la ce pericol te expui? Dacă-mi iau mâna în momentul de faţă, ai cuvântul mei de tămăduitor că rămâi mută, surdă şi paralizată la pat, vei fi pocită pentru tot restul zilelor tale.
Mariana:  Dar nu am.
Lucian Mantu: Ai această posibilitate, însă această formă diavolească care a ieşit din corpul tău este capabilă să-ţi influenţeze inclusiv gândurile, acţiunile şi deciziile tale, sunt profund determinate de către acest rău, de către acest diavol care a ieşit din trupul tău, de către acest demon, acum în momentul de faţă îmi spui dacă îmi iau mâna de pe această lucrare sau facem acest ritual pe o apă curgătoare astăzi până la apusul soarelui. Acum lucrarea cere răspunsul tău, să facem această topitură de ceară să rămână închegat şi argintat ca la tine să nu se mai întoarcă prin rezultatul acestei cunune din argint, din alamă din platină, îţi voi confecţiona cununa pentru împreunarea ta, va ajunge direct la tine, la o adresă pe care mi-o vei spune tu. Spune-mi acum că lucrare îmi cere soluţia ta.
Mariana: Da mă gândesc că nu am de unde să fac rost de atâţia bani acum.
Lucian Mantu: Cât, ce posibilitate ai că te ajut io cu diferenţa, nu pot să las acest ritual.
Mariana: Toţi banii în casă care îi am acum sunt 215 euro.
Lucian Mantu: Bun, du-te repede depune-i pe ăia.Ascultă-mă Mariana, eu îţi depun pentru că ştiu foarte bine ceea ce fac, am încredere în tine, nu-mi fac nici cea mai mică problemă. Eu te pot ajuta cu aceşti bani, eu mă duc şi te voi suna din altarul mănăstirii, să vorbim împreună ca să procurăm aceste lumânări. Îmi spui acum când crezi că ai posibilitatea să returnezi aceşti bani.Pentu că o să depun de la mine.
Mariana:  Nu ştiu, în câteva zile, o săptămână.
Lucian Mantu: Mariana...
Mariana:  Nu ştiu, acum chiar sunt disperată.
Lucian Mantu: Bun, în două săptămâni, da?
Mariana: Da, îmi ajung să fac rost, o să mă împrumut.
Lucian Mantu: ... cu toate soroacele... spirit al spiritelor, duh al duhurilor, nu am posibilitate decât de 20 de lumânări echivalentul a 200 de euro
Mariana: ... nu am posibilitate decât de 20 de lumânări...
Lucian Mantu:... tămădiutorule, pune de la tine, iar eu sorocesc înaintea lui D-zeu că voi restitui banii în termen de două săptămâni
Mariana: ... tămădiutorule, pune de la tine, îţi voi restitui banii în termen de două săptămâni  

"Acuma, tu efectiv îţi faci nunta ta"

Elena-Laura Burtea, zisă „mama Elena” discuta cu o femeie din Italia despre modul în care trebuiau dezlegate cununiile fiicei acesteia.
Elena-Laura Burtea: Va spune aşa. Să cumperi o rochie de mireasă, da? Un costum de ginere, da? Şi tot ce ţine la o mireasă şi la un ginere. Adică ciorapi, chiloţi, maieu pentru această dezlegare. Eşti de acord să iei aceste lucruri?
Doamna: Cum adică?
Elena-Laura Burtea: Eşti de acord să cumperi pentru această dezlegare?
Doamna: Aşa.
Elena-Laura Burtea: Deci să poţi să-ţi dezlegi cununia pentru tot restul vieţii, fiindcă ţi-am spus, a rămas acea picătură. Mă-nţelegi? O singură pată, care acea pată, trebuie să-ţi salvezi această cununie, nu e vorba de ceară, nu e vorba de cositor, e vorba de tine că s-a turnat toate aceste lucruri. Acuma, tu efectiv îţi faci nunta ta.
Doamna: Nu ştiu ce să zic că nu, nu mai pot să continui nimic. Orice s-ar întâmpla nu mă mai interesează, nu mai...
Elena-Laura Burtea: Ascultă la mine! Atuncea trei sute, numai să nu laşi aşa lucrarea!
Doamna: Bine, hai! Trei sute.
Elena-Laura Burtea: Mihalache... Scrie!

Elena-Laura Burtea, zisă „mama Elena”, discuta cu o altă clientă, Ionela -Ramona,  despre farmece pentru dezlăgări.

Elena-Laura Burtea: Ai fost dezlegată numai când facem topire de acei bănuţi şi ăia să fie nouă, prea puţin acum, deci a fost, adică ce se întâmplă cu acea pasăre că nu am vrut să-ţi spun de la început. În momentul, tu când se întâmplă, doamne fereşte să dea un suflet către un suflet, da?
Elena-Laura Burtea: Păi putem să-i cumpărăm ori putem să avem direct aur.
Ionela -Ramona: Am înţeles, şi cum, şi, păi, bine eu sunt aici.
Elena-Laura Burtea: Da, poţi să-i cumperi dacă vrei, va ajunge la mine în câteva ore, că îi trimeteţi prin DHL, ori putem să-i cumpărăm noi.Cum îţi vine ţie mai uşor.
Ionela -Ramona: Tocmai că asta este, nu am acum nici bani, asta este problema.
Elena-Laura Burtea: Deci cred că satana şi diavolu îşi pune puţin coarne prin această lucrare, tu trebuie să fii puţin mai puternică, da?
Elena-Laura Burtea: Adică să nu laşi acest rău să te învingă pe tine voi dărui acei bănuţi pentru sufletul copilului meu care va veni pe lume, pentru sufletul destinului meu, pentru soarta mea şi pentru dezlegare de farmece şi de cununii.
Ionela -Ramona: Am înţeles...
Elena-Laura Burtea: Nefăcând acest lucru acel rău se va întoarce la tine şi se va întoarce cu furie fata mea, nu ştiu dacă ai avut să-ţi pice părul, înţelegi, la magia neagră care se face asta e, pică părul, pică sprâncenele, se întâmplă multe lucruri în ele dar tu, în clipa asta când io ţi-am deschis lucrarea şi ţi-am deschis destinul, el deja a început să-ţi facă cu ochii luminaţi.
Elena-Laura Burtea: Este puterea Domnului.De asta ţi-am spus, nu trebuie să stăm prea mult la lucrare să ne învingă răul pe noi, fiindcă banul nu este al nostru şi este al Satanei. Din moment ce pui preţ pe bani, nu vei fii fericită niciodată, din contră, vei fii dezamăgită.
Ionela -Ramona: Am înţeles, păi şi cât costă aceşti nouă bănuţi?
Elena-Laura Burtea: Păi putem să-i luăm cred că şi pe la 150, la noi.Mă înţelegi, şase milioane unul., înţelegi şi l-a costat în jur de 350, 400 un bănuţ.

"Foarte grav la tine, să ştii, foarte-foarte grav la tine"

Maria Burtea, zisă „baba Maria” - mama Elena-Laura Burtea, este contactată de o femeie, ”Cristina”, căreia îi spune
Maria Burtea: Să trăieşti, scumpa mea... Foarte grav la tine, să ştii, foarte-foarte grav la tine. Am făcut viziuni, am făcut tot ce trebui, n-am vrut să te deranjez având în vedere că eşti cu pruncii lângă tine. Dezlegare este la el, ai înţeles?, o să rămâi... ce-am putut face eu, mamă...
Maria Burtea: Aşa... O să rămâi cu el pe toată viaţa, ai înţeles?, am făcut ca să nu te mai desparţi de el, adică să rămână cu tine, să nu care-cumva să fii la despărţirea care ţi-am spus-o eu de ieri, că erai la un pas de despărţire să te părăsească cu copii cu tot...
Maria Burtea: Deci tot ce-am făcut te-am legat de el şi-n cer şi pe pământ, ai făcut bine că am văzut c-ai depus bănuţii pe lumânări şi pe tot ce-am pus io, pă rădăcinile mele... două milioane şapte sute cincizeci de mii
Cristina: Da, am pus trei milioane eu...
Maria Burtea: Da, ai pus trei milioane, da` ţi-a luat din comision....
   

Procurori: Sume enorme de bani

Procurorii au arătat că memebrii acestei  grupări au creat un mecanism bine pus la punct, prin care au reuşit  obţinerea  unor sume enorme în lei şi valută,  exploatând naivitatea unor persoane,  aflate de cele mai multe ori în momente critice din viaţă, generate de boli incurabile, de probleme ce li se par insurmontabile în plan personal sau profesional etc.  

În scopul anterior enunţat, membrii grupării  şi-au creat pagini web sau au postat anunţuri pe diferite site-uri sau în ziare, în cuprinsul cărora se prezintă ca fiind „clarvăzători”, „tămăduitori”, „bioenergoterapeuţi”, „şamani”, cu alte cuvinte persoane înzestrate cu „calităţi excepţionale”, prin intermediul cărora pot rezolva o paletă largă de probleme.  În momentul în care o persoană solicită ajutor din partea auto-intitulaţilor „tămăduitori”, „clarvăzători”, acestea sunt supuse unor întrebări „încrucişate”, care au scopul de a evalua cât mai corect situaţia materială a „clientului” şi de a obtine cât mai mulţi bani de la acestea, invocând diverse pretexte, dintre care unele dintre cele mai fantastice.

68.000 de dolari din magie neagră

Unul dintre liderii grupării  Zătreanu Anghel George, care colabora intens cu  Burtea Elena-Laura şi cu Burtea Maria, ar fi dat dovadă de  o atenta pregatire a momentelor in care insista in obtinerea unor sume de bani, vigilenţa cu care acesta comunica cu partile vatamte. El ar fi obţinut sume importante de bani.

Din actele dosarului rezulta ca acesta a obtinut suma de 68.000 de dolari  acceptând solicitarea partii vatamate de a face un ritual de magie neagră, pentru ca soţul respectivei să moară. Astfel in data de 04 septembrie 2015, la ora 13:26:19, Zatreanu Anghel-George aflat la postul telefonic cu numarul ……… (cartelă prepaid), a primit un mesaj de tip SMS de la postul ………. (aparţinând ING Bank) cu următorul conţinut:     "Suma 68000 USD a fost creditata in 04-09-2015 in contul 999905241059 de catre.  Sold: 68000 USD."

Ce spune avocatul

Avocatul celor acuzaţi a arătat că în ceea ce priveşte persoanele vătămate, activitatea inculpaţilor generează divertisment, astfel că sunt îndreptăţiţi a primi sume de bani. Inculpaţii nu ar fi cerut nimănui să apeleze la serviciile lor, însă trebuie acceptat faptul că între inculpaţi şi persoanele vătămate există o convenţie verbală, fara a se face proba că dacă o persoană vatamată nu a putut plăti s-ar fi simţit vulnerabilă, neexistand urmarea periculoasă realmente palpabilă.

Avocaţii au arătat că în mass-media se discută frecvent cu şi despre persoane ce îmbrăţişează un stil de viaţă alternativ şi sunt prezentate şi promovate vrăjitoare, ghicitoare, şamani. Ei au reamintit că trăim în secolul XXI într-o ţară civilizată, şi nu într-un Ev mediu în care se practica vânătoarea de vrăjitoare, că persoanele vătămate au trăit această experienţă ca urmare a unei optici deformate asupra vieţii şi asupra realităţii.
Apărătorul a mai susţinut că nu cunoaşte de unde a fost scoasă sintagma  „adevărat fenomen infracţional prin metoda ghicitului”- metodă care produce un sentiment de securitate pentru ordinea publică, mai ales că la diverse emisiuni televizate apar frecvent „vrăjitoare”.
   

Averea din casă

În urma percheziţiilor de miercuri, anchetatorii au descoperit la locuinţele suspecţilor 27.000 de dolari USD, 5.000 de euro şi 1.500 de lei, despre care se bănuieşte că provin din activitatea infracţională, precum şi 40 de carduri bancare, două laptopuri şi 11 telefoane mobile, care ar fi fost folosite la comiterea faptelor.
"Clarvăzătorii” şi "tămăduitorii”sunt suspectaţi că, de la începutul acestui an, au înşelat 30 de persoane din ţară şi din străinătate cărora le-au promis rezolvarea unor probleme personale şi de sănătate, în schimbul unor sume de bani. După o primă "şedinţă de vindecare”, suspecţii cereau sume de bani din ce în ce mai mari, iar dacă erau refuzaţi ameninţau că rudele celor care apelau la ei vor muri sau vor avea de suferit.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite