Boeing al TAROM şi F18 spaniol, întâlnire periculoasă deasupra Madridului

Boeing al TAROM şi F18 spaniol, întâlnire periculoasă deasupra Madridului

Boeingul 737-800  YR-BGK al TAROM Foto: transponder1200.com

Un avion militar spaniol, F-18, s-a apropiat periculos de mult de un Boeing al TAROM care se pregătea de aterizare la Madrid. incidentul a avut loc în octombrie anul trecut, iar informaţiile au fost date publicităţii vineri de Comisia de investigare a incidentelor de aviaţie civilă din Spania.

Potrivit aeronews.ro care citează Aviation Herald, preluate de Hotnews.ro, incidentul a avut loc pe 4 octombrie 2018, la Madrid. Aeronava Boeing 737-800 a TAROM efectua zborul RO415 şi se apropia de pista pe care urma să aterizeze, 32R, a aeroportului din capitala Spaniei. Boeing-ul se afla la 883 metri altitudine.
 
Un avion de vânătoare, F-18, al Forţelor Aeriene Spaniole s-a apropiat periculos de mult de avionul de pasageri. Potrivit datelor publicate de autorităţile spaniole, distanţa dintre cele două aeronave a fost de 740 de metri pe orizontală şi de doar 60 pe verticală.
 
Avionul militar exersa la circa 7 kilometri est de Madrid, pemntru un eveniment aeronautic care era programat pentru câteva zile mai târziu, la Torrejon de Ardoz. Aeronava militară a părăsit însă perimetrul desemnat pentru exersare şi s-a apropiat periculos de Boeing-ul TAROM.
 
Ambele avioane au aterizat atunci în siguranţă, dar situaţia este în continuare anchetată de Comisia spaniolă de investigare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: