Becali, nemulţumit că judecătorii nu-i eliberează pe Victor Becali şi pe Borcea:„Dumnezeu dă blesteme. Judecătorii vor să cadă blestemele pe capul copiilor lor?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali la dezbaterea de la ministerul justiţiei privind graţierea şi amnistia FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Gigi Becali la dezbaterea de la ministerul justiţiei privind graţierea şi amnistia FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Cristi Borcea şi Victor Becali sunt singurii doi oameni implicaţi în dosarul „Transferurilor” care încă se află după graţii. Evoluţia situaţiei îl nemulţumeşte peste măsură pe Gigi Becali, finanţatorul FCSB-ului comentând în stilul caracteristic evenimentele.

„Ce i se întâmplă lui Victor nu li se întâmplă nici criminalilor! El e nevinovat în Dosarul Transferurilor. El şi Borcea au fost cei mai nevinovaţi din acel dosar. Victor a mai plătit şi prejudiciul. Borcea e încă în puşcărie, iar toată lumea e afară. Dar Borcea e nevinovat, a mai şi pierdut 7-8 milioane de euro din fotbal. Cum să stea Borcea patru ani în puşcărie, băi? Cum să-i ţii patru ani în puşcărie? Dă-le, bă, drumul să se ducă acasă! Dumnezeu dă blesteme. Judecătorii vor să cadă blestemele pe capul copiilor lor?", a declarat Becali, la România TV, citat de DigiSport.

Victor Becali a fost condamnat definitiv în martie 2014 la patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. În prezent, doar Victor Becali şi Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat. Fostul agent de jucători a depus în vară o cerere de eliberare condiţionată, a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 4, însă procurorii DNA au făcut contestaţie şi Tribunalul Ilfov a respins în cele din urmă cererea.

De ce I s-a respins eliberarea

Sursa citată mai sus a intrat şi în posesia documentelor care conţin motivarea pentru care fostul agent de jucători se află în continuare în spatele gratiilor.

„Tribunalul constată că timpul petrecut de condamnat în detenţie este unul relativ scurt faţă de gravitatea faptelor comise şi de prejudiciul creat. În opinia instanţei, este evident că deţinutul Becali Victor nu înţelege gravitatea săvârşitii faptelor sale. Reeducarea condamnatului pleacă tocmai de la acest profil socio-moral iniţial, care, în opinia Tribunalului, este mult mai periculos decât cel al unui infractor ce sustrage o bicicletă", scrie, printre altele, în documentul respectiv.

Cazul lui Borcea

Cristi Borcea a dat dovadă de stăruinţa în muncă şi a participat la activităţile de reintegrare social din penitenciar în timpul executării condamnării de 6 ani şi 4 lui de închisoare primită în martie 2014 în dosarul „Transferurilor”. Fostul finanţator de la Dinamo a fost recompensat de 30 ori: de 20 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi la vizită şi de 10 ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar, potrivit Judecătoriei Sectorului 4. Magistraţii au mai arătat că Borcea a ţinut în permanenţă legătura cu cei 7 copii, din care 6 minori, şi cu mamele acestora, care de altfel l-au şi vizitat în închisoare. Judecătoria Sectorului 4 a decis că fostul finanţator de la Dinamo poate fi eliberat condiţionat, dar sentinţa a fost contestată de DNA. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite