Băsescu: "Se anticipează o creştere a şomajului în perioada următoare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a prezentat într-o conferinţă de presă de la Bruxelles, Belgia, subiectele discutate la conferinţă, printre ele regăsindu-se problematica legată de Iran, Afganistan şi Pakistan, precum şi situaţia socială şi politică a României în comparaţie cu statele din UE.

În cadrul conferinţei s-a discutat despre "situaţia economică şi socială a ţărilor, subiectul principal fiind legat de strategia de ieşire din programele de susţinere pe care guvernele le-au acordat în perioada de la declanşarea crizei şi până acum. Dar în momentul de faţă nu se poate trece la strategia de retragere a guvernelor din sprijinirea economiei naţionale Suntem într-un program FMI şi al UE , nu se poate pune problema retragerii. ",  a declarat Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte şomajul în statele din UE, preşedintele spune că "se anticipează o creştere a şomajului în perioada următoare, chiar dacă în unele ţări au apărut semne de diminuare a crizei."

Cu privire la chestiunea transparenţei Iranului pentru programul său nuclear, Traian Băsescu a declarat că: "Iranul nu se supune hotărârii consiliului de  Securitate, primind cea mai severă ameninţare de la UE. Se solicită ferm Iranului transparenţă în programul său nuclear. UE va deveni parte a soluţiilor Consiliului de Securitate dacă Iranul nu se supune condiţiilor de transparenţă pe care le are."

Traian Băsescu a vorbit şi despre alte subiecte atinse în conferinţă:

* Pentru 2010-2013 va fi acordată suma de 7 miliarde de euro pentru combaterea poluării. Suma este formată din contribuţii ale fiecărui stat şi ale Uniunii din bugetul Comisiei Europene.

* Am solicitat ca România să aibă anumite posturi în serviciul de acţiune externă.

* În ceea ce priveşte Afganistanul, UE salută iniţiativa preşedintelui Obama, dar asta înseamnă şi o participare sporită a UE în lupta din Afganistan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite