Atenţionare de călătorie transmisă de MAE: Macedonia de Nord, timpi mari de aşteptare la punctele de trecere a frontierei

Atenţionare de călătorie transmisă de MAE: Macedonia de Nord, timpi mari de aşteptare la punctele de trecere a frontierei

Foto Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze Macedonia de Nord, având ca destinaţie Republica Elenă, că în perioada sezonului estival 2022 se preconizează timpi mari de aşteptare la următoarele puncte de trecere a frontierei rutiere: Bogorodica-Evzoni, Medžitlija-Níki şi Dojran-Doirani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit MAE, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se asigure că deţin suficient combustibil, apă şi alimente.

Informaţii privind fluxul de la punctele de frontieră ale Republicii Macedonia de Nord sunt oferite de camerele video disponibile aici: http://www.roads.org.mk/315/video-kameri.

Pentru detalii privind condiţiile de intrare în R. Elenă se recomandă consultarea paginii web a MAE: https://www.mae.ro/node/51914.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +38923228058, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970239980. 
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet  http://skopje.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările