Apropiaţii lui Bashar al-Assad stăpânesc mare parte din baza militară de la Capu Midia. Militarii NATO s-au antrenat acolo anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o mie de soldaţi NATO au descins vara trecută în baza militară UM 01853 Capu Midia. Veniţi din 16 ţări ale Alianţei Nord-Atlantice, militarii au tras cu rachete Hawk şi Avenger într-un exerciţiu de apărare contra unor escadrile de avioane şi drone inamice. Pământul apărat de militarii NATO aparţine , în realitate, reprezentanţilor unei puteri ostile Alianţei Nord-Atlantice.

Astfel de jocuri de război cu muniţie reală au loc periodic pe suprafaţa UM 01835, iar Armata Română şi partenerii au declarat un success exerciţiul Tobruq Legacy 2017, parte integrantă a exerciţiului Saber Guardian 2017 şi care s-a desfăşurat  simultan în trei state, Romania, Cehia şi Lituania.

Suprafaţa de pământ pe care au apărat-o în scenariul de război soldaţii români şi partenerii din NATO aparţine, în realitate, reprezentanţilor unei puteri ostile Alianţei Nord-Atlantice, arată RISE Project şi InfoSud-Est.

Aproximativ 130 de hectare de teren din unitatea militară Capu Midia se află în proprietatea unui grup de afacerişti sirieni care sprijină financiar regimul dictatorului de la Damasc, Bashar al-Assad.

Seria de tranzacţii prin care sirienii au ajuns stăpâni în baza militară are în spate o amplă afacere de corupţie, un procuror care a stopat anchetarea unei tentative de asasinat, un litigiu în curs cu Ministerul Apărării Naţionale şi pe unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai regimului Assad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite