Aproape 55.000 de ţigarete, confiscate de Poliţia Capitalei

Aproape 55.000 de ţigarete, confiscate de Poliţia Capitalei

Ţigaretele confiscate aveau timbru de marcaj false FOTO Arhivă Adevărul

Aproape 55.000 de ţigarete au fost confiscate de poliţişti în urma unor percheziţii făcute în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Ţigaretele aveau aplicate banderole de marcaj fiscal emise de autorităţile din Ucraina şi Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii bucureşteni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au  făcut, sâmbătă dimineaţă, şase percheziţii în Capitală şi în judeţul Ilfov. Acţiunea viza destructurarea unui grup infracţional specializat în comercializarea ţigaretelor fără timbru.

În urma acestor percheziţii, poliţiştii bucureşteni au ridicat, în vederea confiscării, aproximativ 55.000 de ţigarete care aveau aplicate banderole de marcaj fiscal emise de autorităţile din Ucraina şi Republica Moldova.

„În fapt, poliţiştii din cadrul D.G.P.M.B - Serviciul de Investigare a Fraudelor - Sector 2, au documentat, în perioada august - octombrie 2013, pe baza analizelor operaţionale efectuate de către poliţiştii Biroului de Analiză a Informaţiilor din cadrul D.G.P.M.B., activitatea unui grup infracţional specializat în comercializarea de ţigarete fără timbru”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Capitalei.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor, grupul infracţional era format din opt membri cu vârste cuprinse între 26 şi 57 de ani.

În urma percheziţiilor efectuate, cei opt membri ai grupului infracţional au fost identificaţi şi conduşi la sediul Poliţiei Sectorului 2 pentru continuarea verificărilor şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Cercetările sunt continuate în acest caz de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările