Antrenorul de box Titi Tudor dă declaraţii la DNA în dosarul galei "Campion pentru România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul antrenor al lotului naţional de box Titi Tudor a venit marţi la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care DLAF a sesizat posibile acte de corupţie, comise în principal de Rudel Obreja, în contextul organizării galei "Campion pentru România", eveniment la care Lucian Bute a boxat la Bucureşti.

Titi Tudor, fostul antrenor al lui Leonard Doroftei, a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că dacă banii au fost daţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru organizarea galei de box, nu consideră că ar fi fost nereguli.

El a precizat că nu a avut cunoştinţă despre faptul că firma care s-a ocupat de organizarea galei este a preşedintelui Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Titi Tudor a mai spus însă că dacă cineva ar fi produs "vreo problemă", acela nu poate fi decât Rudel Obreja.

La DNA a ajuns şi fostul pugilist Marian Simion, el declarând că nu ştie pentru ce a fost chemat de procurori şi că îşi aşteaptă avocatul. El a arătat că pe citaţie nu era menţionat în ce calitate a fost chemat la DNA şi nu se făceau referiri despre dosarul în care urmează să fie audiat.

El a mai spus că nu ştie de ce s-au acordat firmei lui Obreja drepturi în exclusivitate pentru organizarea galei.

Potrivit unor surse judiciare, la DNA ar urma să fie audiaţi în acest dosar şi alţi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Box, printre care şi preşedintele FRB, Rudel Obreja.

Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a sesizat DNA, în aprilie, în legătură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja în contextul organizării galei "Campion pentru România", eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la Bucureşti.

În nota de control întocmită de inspectorii DLAF şi înaintată DNA, notă obţinută de Mediafax, este descris modul în care Rudel Obreja, preşedinte al Federaţiei Române de Box, a dat dreptul de exclusivitate în organizarea galei de box "Campion pentru România" unei firme care îi aparţinea tot lui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite