ANI: Un primar şi un fost viceprimar, aflaţi în conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi oficiali, aflaţi în conflict de interese FOTO Adevărul
Doi oficiali, aflaţi în conflict de interese FOTO Adevărul

Primarul unei comune din judeţul Călăraşi, Ion Negoiţă, şi fostul viceprimar al municipiului Galaţi, Ciumacenco Nicuşor, se află în conflict de interese administrativ, arată Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Concret, primarul Ion Negoiţă este acuzat că ar fi semnat un contract de concesiune a unui teren aflat în proprietatea privată a Comunei Ulmu, în suprafaţă de 72,44 h cu societatea în cadrul căreia acesta deţine calitatea de asociat.

„În urma concesionării terenului, societatea a obţinut subvenţii de la A.P.I.A. în sumă totală de 185.158,82 Lei”, arată inspectorii de integritate. De asemenea, ANI arată că începând cu 2 decembrie 2011, fiul lui Ion Negoiţă deţine calitatea de administrator al societăţii respective.

Fost viceprimar din Galaţi, în vizorul ANI

În vizorul inspectorilor de integritate a intrat şi fstul viceprimar din Galaţi, Nicolae Ciumacenco, cel care a ocupat această funcţie în perioada 2008 - 2012. Fostul oficial este acuzat că ar fi votat favorabil două hotărâri ale Consiliului Local Galaţi, prin care s-au alocat cu titlu de cotizaţie bani pentru fundaţia ”Andreiana Juventus”, organizaţie neguvernamentală pe care o conduce începând cu anul 2010.

De asemenea, inspectorii de integritate arată că pe 15 iunie 2012, ANI a mai constatat în cazul lui Ciumacenco şi existenţa stării de incompatibilitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite