Preşedintele CJ Hunedoara, găsit de ANI în conflict de interese. Mircea Moloţ şi-a finanţat ONG-ul la care era preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Ioan Moloţ, găsit incompatibil de inspectorii ANI
Mircea Ioan Moloţ, găsit incompatibil de inspectorii ANI

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese, după ce Crucea Roşie - Filiala Hunedoara, organizaţie în care Moloţ a deţinut calitatea de preşedinte, ar fi primit de la CJ 194.500 de lei.

„Moloţ Ioan Mircea a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, a participat la deliberarea şi adoptarea mai multor hotărâri ale Consiliului Judeţean Hunedoara, prin care a fost încheiat un acord de asociere între Consiliul Judeţean şi Crucea Roşie - Filiala Hunedoara, unde acesta a deţinut calitatea de preşedinte în perioada 5 martie 2011 - 26 octombrie 2012. Crucea Roşie - Filiala Hunedoara a primit de la Consiliul Judeţean, în baza acordului de asociere, suma totală de 194.500 de lei”, se arată într-un comunicat emis de ANI.

Moloţ a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Totodată, acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Separat de acest caz, pe 22 mai 2012, ANI a stabilit că Ioan Mircea Moloţ se află în stare de incompatibilitate, procesul aflându-se pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia acestuia, menţinând raportul de evaluare emis de Agenţie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite