Liviu Dragnea, o nouă cale de atac prin care încearcă să scape de condamnarea la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus marţi, la Curtea Supremă, un recurs în casaţie, prin care încearcă să obţină anularea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Este a doua cale extraordinară de atac la care apelează Liviu Dragnea, după ce a depus săptămâna trecută o contestaţie în anulare la Instanţa supremă, după cum informează Agerpres.

Alţi doi condamnaţi din acest dosar, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct, au depus contestaţii în anulare.

Fostul director de la Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, şi fostul director adjunct, Olguţa Şefu, au depus contestaţii în anulare faţă de sentinţa Curţii Supreme prin care Floarea Alesu a fost condamnată la 3 şi 7 luni de închisoare cu executare, iar Olguţa Şefu, la un an de închisoare cu suspendare.

Căile extraordinare de atac au fost deja conexate cu cea depusă de Liviu Dragnea la sfârşitul săptămânii trecute, astfel încât, dacă vor fi admise, ar putea să le fie de folos celor 3 inculpaţi condamnaţi, adică inclusiv lui Liviu Dragnea, scrie G4media.

Contestaţia în anulare a Olguţei Şefu, depusă de avocatul Adrian Toni Neacşu, conţine mai multe motive, însă în principal avocatul a invocat faptul că sentinţa de condamnare ar fi nelegală întrucât completul de 5 judecători nu a fost constituit legal, ci în baza unor decizii administrative ale CSM şi ale Colegiului de conducere a ÎCCJ nepublicate în Monitorul oficial şi, cu alte cuvinte, inexistente din punct de vedere juridic.

Avocatul se referă la decizia CSM 1367 din 5 decembrie 2018 şi la Hotărârea Colegiului de conducere a ÎCCJ nr. 157 din 13 decembrie 2018 prin care s-a decis ca procesul lui Dragnea să fie judecat de completul de 5 judecători care a avut dosarul şi în 2018. Avocatul susţine că aceste decizii nu au fost publicate în Monitorul oficial, ci doar pe site-urile CSM şi ÎCCJ.

Este exact motivul pentru care judecătoarea Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel Bucureşti a declarat ilegale completurile de 5 judecători de la ÎCCJ în procesul deschis de judecătoarea Camelia Bogdan şi fostul deputat PSD Octavian Goga. (Detalii aici)

Decizia judecătoarei Nolden nu este însă definitivă, fiind atacată la Curtea Supremă.

Săptămâna trecută presa a relatat că fostul lider PSD a formulat o contestaţie în anulare prin care vrea să scape de condamnarea la 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite