UPDATE Şeful Interpol, căutat de toată lumea după ce a fost dat dispărut de soţie. El ar fi fost ridicat de autorităţile chineze imediat după aterizarea la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meng Hongwei, directorul Interpol    FOTO Interpol
Meng Hongwei, directorul Interpol    FOTO Interpol

Poliţia franceză a demarat o investigaţie după ce soţia lui Meng Hongwei, directorul Interpol, l-a dat dispărut pe soţul ei, au declarat vineri surse din poliţie.

UPDATE Meng Hongwei, şeful Interpol, este în curs de investigare în China, a declarat o sursă pentru South China Morning Post.

El ar fi a fost ridicat pentru că a fost interogat de autorităţile disciplinare "imediat ce a aterizat în China", săptămâna trecută.

Trebuie menţionat că, se pare, în luna aprilie a acestui an, Meng li-a pierdut funcţia  de demnitar în Comitetul Partidului Comunist,

Ştirea iniţială

Soţia lui Meng, care trăieşte în Lyon, unde este sediul Interpol, a contactat poliţia pentru că nu a mai primit niciun semn de la soţul ei de când acesta a plecat în China, ţara sa natală, pe 29 septembrie, au spus sursele citate de Reuters.

Meng a deţinut mai multe funcţii de conducere în China şi, la un moment dat a fost viceministru al Securităţii Publice în China, potrivit site-ului Interpol. El a fost ales în funcţia de preşedinte al structurii Interpol în noiembrie 2016, mandatul fiind de patru ani.

Unele voci şi-au exprimat îngrijorarea că Beijingul  s-ar putea folosi de poziţia lui Meng pentru a da de o serie de dizidenţi aflaţi în străinătate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite