Înmormântare cu circ pentru preot şi copiii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de credincioşi unitarieni din ţară şi din afara graniţelor au participat ieri la înmormântarea preotului Cseh Denes şi a celor doi copii ai săi pe care i-a ucis sâmbăta trecută.

Ceremonia nu a fost lipsită de incidente. Ziariştii nu au fost lăsaţi să filmeze şi să facă fotografii în incinta cimitirului.

„Am venit din Ungaria şi am citit numai minciuni. Nu aveţi autorizaţie să filmaţi. Aici nu se fotografiază. Am un pistol, dar nu vreau să îl folosesc", a izbucnit Josif Mihalcsa, cetăţean maghiar.

El a trântit la pământ o cameră video a unui operator TV. La cimitir a fost chemat un echipaj de poliţie, care a încercat să-l calmeze pe individul agresiv.

Prelaţi în haine civile

Înmormântarea a avut loc la cimitirul din Livezeni, de lângă Târgu-Mureş. Cele trei sicrie au fost depuse unul lângă celălalt, iar mormintele au fost acoperite cu flori şi coroane, astfel încât arată ca unul singur. Distrusă, soţia care a rămas văduvă şi care suferă de cancer abia a avut puterea să-i conducă pe ultimul drum pe cei trei membri ai familiei.

Ea a îmbrăţişat sicriul soţului său, care a provocat întreaga tragedie. La ceremonie au luat parte aproape 60 de preoţi unitarieni. „Toţi trebuiau să se îmbrace în straie oficiale, însă din cauză că decedatul s-a sinucis, preoţii au venit în ţinute civile", a declarat Cristina Sandor, purtătoarea de cuvânt a Episcopiei Unitariene.

Instituţia respectivă a trimis o scrisoare deschisă către toţi preoţii din ţară, indiferent de credinţă, pentru a o citi la slujba de duminică. În scrisoare se arată că acesta este un caz care nu ar trebui generalizat pentru cultul unitarian.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite