34 de migranţi asiatici au vrut să treacă ilegal în Ungaria, ascunşi în diferite compartimente ale unor camioane FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Poliţia de Frontieră
Foto: Poliţia de Frontieră

34 de cetăţeni străini, proveniţi din Afganistan şi Pakistan, au fost depistaţi miercuri de poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Unii dintre aceştia au fost găsiţi ascunşi în lada de scule sau în compartimentele de marfă ale unor camioane.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, judeţul Bihor, s-a prezentat, miercuri, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, care conform documentelor, transporta băuturi alcoolice pentru o societate din Rusia. 

Însă, în urma controlului amănunţit al mijlocului de transport, patru persoane au fost descoperite, ascunse în lada cu scule a semiremorcii. În urma cercetărilor s-a stabilit că erau cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România. 

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, încărcat cu plăci ceramice pentru o societate din Austria. 

La control, în compartimentul pentru marfă al autovehiculului au fost descoperite  ascunse, şase persoane. În urma cercetărilor s-a stabilit că erau cetăţeni afgani, solicitanţi de azil în România. 

Cazuri similare s-au înregistrat şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, unde poliţiştii de frontieră au depistat în ultimele 24 de ore, la ieşirea din România, cincisprezece cetăţeni străini, ascunşi în două automarfare.  Autovehiculele erau conduse de un şofer turc, respectiv un român, care transportau role de aluminiu şi  diverse bunuri pentru societăţi comerciale din Germania şi Cehia.

La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două grupuri sunt formate din cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, solicitanţi de azil în România.

Tot în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au fost depistaţi în localitatea Nădlac, în zona Gării, patru persoane de origine asiatică. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru verificări unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Afganistan. 

Acţiuni asemănătoare s-au derulat şi la Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici, unde poliţiştii de frontieră au depistat pe comunicaţia Curtici – Dorobanţi cinci cetăţeni din Afganistan care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele în cauză au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că intenţionau să treacă ilegal în Ungaria. 

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite