Zmeii şoselelor au ucis 60 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

RETROSPECTIVĂ „Adevărul” a realizat cronica neagră accidentelor din 2011 care au avut în prim plan tupeul puştilor de bani gata deveniţi vitezomani ucigaşi

“Dacă ai omorât un om, scapă tu cum poţi”, este refrenul preferat al uneia dintre beizadele care au speriat Capitala şi au lăsat familii fără copii. Este vorba despre Andrei Andronie, fiul unui fost şef de la BCR, care, în urmă cu două luni, a provocat un accident cu doi morţi.

Versurile melodiei “Viaţa noastră” a formaţiei Bug Mafia exprimă perfect cazul beizadelei de Bucureşti. Astfel, în luna noiembrie, după ce a provocat un carnagiu pe Calea Floreasca, Andrei Andronie, vitezomanul de 20 de ani care conducea BMW-ul tatălui său, a sfidat pe toată lumea, inclusiv poliţiştii: a refuzat să sufle în etilotest, deşi era vizibil pentru toată lumea că băuse. Mai mult, unul dintre martorii accidentului susţinea că băiatul a început să cânte la locul accidentului: „Fără rezidenţă la penitenciar/ Fără să mă stilizeze gaborii cu creta pe trotuar“.

Doar o lună de închisoare

Beat criţă, acesta a plecat glonţ din club, cu 180 de kilometri la oră, până când a acroşat un alt autoturism şi a intrat în plin într-un taxi. Conducătorul taximetrului era un tânăr care terminase două facultăţi şi avea două slujbe. El pornea maşina pentru a o conduce acasă pe clienta Ana Maria Nistor, în vârstă de 21 de ani, care îşi asigurase mama că nu va folosi maşina personală pentru a merge în club. Ambii au fost spulberaţi de beizadeaua cu tată bancher.
Arestat pentru 29 de zile, Andrei Andronie a fost eliberat aa începutul lunii decembrie. La ieşirea din arest declaraţia acestuia a fost la fel de bulversantă ca şi atitudinea lui imediat de după accident: “Nu eram beat. Am băut puţin!”.

Fără permis, a distrus trei maşini

Un alt copil de bani gata, fiul unui consilier PDL din Tulcea, Alexandru Bibu, în vârstă de 17 ani, a provocat un accident teribil în luna iulie, pe Calea Victoriei. Atunci, un grup de pietoni a scăpat la mustaţă din faţa maşinii scăpată de sub control de către elevul care învăţa la controversatul liceu “Jean Monnet”.  SUV-ul pe care îl conducea fără permis a făcut praf alte trei autoturisme.

Speriat probabil că cei păgubiţi vor dori să se răzbune pe el, băiatul şi-a chemat amicii în ajutor. Rând pe rând, alte vehicule luxoase, în valoare de câteva sute de mii de euro fiecare, au ocupat strada. Băiatul era însă deja pe mâna Poliţiei, iar în prezent este cercetat pentru distrugere şi conducere fără permis.

Cauza principală: pietonii neatenţi

În ciuda acestor evenimente rutiere dramatice, petrecute în acest an şi impregnate în memoria colectivă, reprezentanţii Poliţiei Rutiere susţin că numărul accidentelor grave este în scădere, faţă de 2010. În bilanţul care prevede stastistica pe primele nouă luni ale acestui an, au fost înregistrate 663 de accidente grave în Capitală, faţă de 709 în perioada similară a anului trecut.

Printre victime au fost 60 de morţi, cu 19 mai puţini decât în 2010. Principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave în primele nouă luni ale acestui an au fost traversarea neregulamentară a pietonilor.

Şerban Hudiu are pe conştiinţă trei morţi

O altă tragedie care a ţinut primele pagini ale ziarelor a fost accidentul provocat în octombrie de moderatorul de televiziune Şerban Huidu. El se afla la volanul unei maşini de teren Mercedes, în care pasageri erau soţia lui, cei doi copii ai lor şi bona celor mici. „Cârcotaşul“ se îndrepta dinspre Predeal spre Braşov, dar, din cauza vitezei prea mari pentru vremea umedă şi a carosabilului acoperit cu polei, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit frontal cu o Dacie Logan care circula regulamentar. Dacia a fost răsturnată în afara drumului, iar şoferul, un braşovean în vârstă de 65 de ani, şi pasagerul din dreapta, o femeie în vârstă de 54 de ani, au murit pe loc. Un alt pasager, aflat pe bancheta din spate a Daciei, un bărbat de 57 de ani, a murit mai târziu la spital. Huidu este cercetat în libertate pentru ucidere din culpă.
 

 




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite