VIDEO Saga construcţiilor ilegale din Bucureşti: un bloc va fi demolat pe cheltuiala investitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bloc demolat

După patru ani de procese, vecinii au obţinut în instanţă anularea autorizaţiei de construire si demolarea pe cheltuiala investitorului a unui bloc de patru etaje ridicat ilegal pe un spaţiu verde din Sectorul 5.

Blocul de patru etaje este situat pe Intrarea Giurgiului 23, Sector 5,  fiind primul care va fi demolat, scrie Hotnews.

”În 2012 am început procesul pentru anularea autorizaţiei de construire şi demolare. Ne-am judecat până în 2016. Instanţa a dat o decizie definitivă prin care obliga proprietarul să aducă terenul la starea iniţială. În cazul nostru problema a fost că Primăria Sectorului 5 a dat autorizaţie de construire pe teritoriul Sectorului 4. 

Blocul era la câţiva metri de geamurile noastre, dezvoltatorul a făcut un fals în înscrisuri şi a lipit nişte lotuleţe care nu puteau fi alipite, a luat autorizaţie pe un procent de ocupare mai mare, a dezmembrat terenurile şi a construit pe sută din teren. 

După ce am câştigat procesul, am dat la executor, executorul i-a pus sechestru pe toate bunurile. După aceea am fost în instanţă şi am cerut încuviinţarea instanţei, fiindcă investitorul şi-a luat angajamentul că demolează el, ceea ce nu s-a întâmplat. 

Am mers în instanţă şi am cerut instanţei să demolăm noi, Asociaţia de proprietari, pe cheltuiala lui. Când a văzut că i-a ajuns cuţitul la os, a început el demolarea săptămâna trecută”, a declarat pentru HotNews.ro Luminiţa Şandru, unul dintre proprietarii care au luptat în instanţă pentru demolarea blocului. 

Până acum a fost demolată mansarda clădirii ridicate ilegal. Procesul a fost intentat de Asociaţia de proprietari de la blocul vecin. 

Luminiţa Şandru povesteşte că Asociaţia de Proprietari a obţinut încă din 2014 decizia de sistare a lucrărilor până la judecarea procesului de anulare a autorizaţiei. 

”El a continuat să ridice blocul. Blocul era în stadiul de subsol/parter când noi am obţinut sistarea lucrărilor, dar el a continuat să construiască până a terminat”, povesteşte luminiţa Şandru.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite