VIDEO A apărut o nouă escrocherie în trafic. Cum descoperi că eşti păcălit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personajul a fost filmat în parcarea unui hypermarket din Capitală. FOTO Captură youtube.com
Personajul a fost filmat în parcarea unui hypermarket din Capitală. FOTO Captură youtube.com

„Sunt din Constanţa şi mi-a pus soţia motorină în loc de benzină şi am dat toţi banii la service ca să-mi cureţe rezervorul. Mă puteţi ajuta cu nişte bani de benzină?“, este o nouă formulă de păcălit şoferi creduli în trafic. Un astfel de incident a fost semnalat de curând de un utilizator trafictube.ro

Escrocii din trafic au găsit o nouă metodă de a-i păcăli pe cei slabi de îngeri. Le spun o poveste lacrimogenă cum că sunt din altă localitate, soţia le-a pus motorină în loc de benzină şi au cheltuit toţi banii pentru a curăţa rezervorul, iar acum au nevoie de bani pentru a ajunge acasă.

Un astfel de caz a fost semnalat în parcarea unui hypermarket din Capitală, de un utilizator al site-ului trafictube.ro. Acesta povesteşte cum tatăl său a fost abordat de un astfel escroc spunând că este din Constanţa, deşi avea o maşină înmatriculată în Bucureşti.

„Dacă nu sunteţi familiari cu schema, pot să vă fac eu rezumatul: aceşti indivizi vor invoca fel de fel de motive ca să le daţi un ban de benzină. Uneori au numere de înmatriculare din alt oraş. Se plimbă, de obicei, prin parcările hypermarketurilor (unii chiar cu maşina, deşi «nu mai au benzină“)“, scrie utilizatorul trafictube.ro.


Acesta mai spune că de obicei aceştia reunnţă dacă nu sunt ascultaţi. „Cum îl depistezi? Vorbeşte precipitat, e miorlăit. Cel mai simplu mod de a-l descuraja: oferiti-vă să îi daţi benzină din rezervor. O să constataţi uimiţi că preferă banii“, sfătuieşte bucureşteanul.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au declarat, pentru adevarul.ro, că până acum nu au înregistrat nicio plângere pentru această speţă.

O altă specie de escroci din trafic: „vânătorii de accidente“

Alte cazuri de escrocherii în trafic au fost semnalate în urmă cu doi ani, când şoferii erau păcăliţi de „vânătorii de accidente“.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au trimis în judecată, în vara anului 2012, o reţea de infractori acuzaţi de şantaj şi distrugere. Aceştia provocau intenţionat accidente pentru ca apoi să le ceară bani şoferilor pentru a nu ajunge la Serviciul de Accidente Uşoare al Brigăzii Rutiere.

Ei au acţionat în perioada decembrie 2011- februarie 2012 şi au reuşit să obţină sume frumoase de bani de la diverşi conducători auto. Planul lor era unul ingenios: odată ce se aflau în trafic, le permiteau altor şoferi să iasă pe arterele cu cu prioritate, iar între timp apăreau alţi complici şi îi loveau pe şoferii-victimă. Invocând nerespectarea regulii de acordare a priorităţii, infractorii cereau victimelor diferite sume de bani, pentru a nu reclama accidentul la Serviciul de accidente rutiere uşoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite