Văduva Neagră, femeia care a colecţionat cadavrele amanţilor săi, şi Nicolae Purecică, tâlharul din Ferentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Văduva Neagră a colecţionat trupurile bărbaţilor care i-au trecut prin pat FOTO www.crimetime.ro
Văduva Neagră a colecţionat trupurile bărbaţilor care i-au trecut prin pat FOTO www.crimetime.ro

În istoria Bucureştiului, de-a lungul timpului, pagini întregi de istorie au fost umplute cu crime, tâlhării şi violuri notorii. Printre cei care au aşternut valuri de panică peste Capitală se numără Nicolae Purecică, tâlhar care îşi omora şi tranşa victimele, dar şi Văduva Neagră, femeia care colecţiona trupurile amanţilor săi.

Adevarul.ro vă prezintă cele mai sângeroase crime ale oraşului şi poveştile bandelor de tâlhării din Ferentari, alături de istoria Văduvei Negre, femeia care şi-a omorât majoritatea amanţilor.

Nicoale Purecică a terorizat Ferentariul

Faimosul cartier Ferentari nu şi-a căpătat reputaţia de „rău famat“ de ieri, de azi. Imediat după ce al Doilea Război Mondial s-a încheiat, în casele Ferentariului se adăposteau ucigaşi cunoscuţi, potrivit descopera.ro.

Printre „vedetele cartierului“ se număra şi Nicolae Purecică, poreclit Nae Chioru, pseudonim ce urma să devină din ce în ce mai cunoscut, odată cu trecerea timpului. În anul 1947, perioadă în care începuse o teroare îndreptată asupra infractorilor bucureşteni, o mare parte dintre aceştia se refugiaseră în alte colţuri ale ţării pentru a putea ataca după bunul plac.

Printre cei care au ales să fugă se afla şi Purecică, care era dat deja dat în urmărire generală la nivel naţional pentru toate crimele, jafurile şi tâlhăriile comise în cartierul bucureştean. Locul pe care îl alesese de această dată era Oradea, oraş ce avea să intre sub teroarea bărbatului în scurt timp.

Straniu era modul în care acesta, alături de restul răufăcătorilor din Ferentari, recurgea la mutilarea oamenilor pe care îi omora. Criminalii nu se rezumau doar la tâlhărie, iar pentru a nu fi prinşi apelau la cea mai facilă metodă „de a le astupa gurile“ oamenilor care le cădeau în plasă: îi omorau după care îi tranşau.

Pentru că numărul infracţiunilor crescuse foarte mult în Oradea, oamenii legi din oraş s-au hotărât să apeleze la „justiţiarul“ care avea să rămână în istorie. Eugen Alimănescu era unul dintre cei mai cunoscuţi comisari ai vremii, datorită căruia au fost prinşi mulţi răufăcători. Printre capturile pe care le-a făcut s-au numărat şi două bande bucureştene, deplasate clandestin la Oradea,  pe care le-a anihilat cu succes.

Tâlharii, printre care şi Purecică, avea o gamă preferată de potenţiale victime, mai exact, oameni de afaceri care călătoreau cu trenul. Tot în tren a început şi povestea care urma să-i aducă sfârşitul celebrului infractor, atunci când Alimănescu l-a întâlnit în vagon.

Justiţiarul a preferat să amâne momentul arestării pentru a-l putea prinde în timp ce acţiona. Nicolae Purecică îşi alesese viitoarea victimă, însă nu a mai apucat să termine ce îşi propusese pentru că a căzut sub o rafală de gloanţe, organizată de comisar.

Văduva Neagră îşi colecţiona amanţii morţi

Văduva Neagră este porecla unei femei de o frumuseţe rară, Vera Renczi, născută, cel mai probabil, în Bucureştiul secolului al XIX-lea. Tânăra a locuit în Capitală până la vârsta de 13 ani, atunci când mama ei moare, iar tatăl său o mută la Berkerekul, oraş din fosta Iugoslavie, unde acesta deţinea o moşie.

Odată ajunsă acolo, fata devine celebră pentru aventurile amoroase care îi marchează adolescenţa , rezultând de aici numeroase scandalurile apărute în presa locală. Spre surprinderea tuturor, Văduva Neagră se îndrăgosteşte şi decide să se căsătorească cu un influent bancher austriac, Karl Schick.

La mai puţin de un an de la naşterea fiului lor, Lorenzo, soţul femeii dispare în mod miraculos şi nu se mai întoarce niciodată. La vremea aceea, Vera Renczi le-a explicat rudelor soţului său că acesta şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină petrecut în România.

Apoi, Văduva Neagră se mai căsătoreşte o dată, optând pentru un om de afaceri sârb care avea să dispară la fel ca primul soţ. După dispariţia celui de-al doilea bărbat, Vera Renczi se îmbrăca doar în negru, iar cu ajutorul farmecelor de care nu dispuneau multe femei, atrăgea bărbaţi înstăriţi. Fiecare dintre cei care începeau o relaţie sau o aventură cu frumoasa bucureşteancă dispărea în mod misterios.

Văzând că bărbaţii din jurul ei dispar unul câte unul, autorităţiile locale au descins la reşedinţa pe care aceasta o avea şi au descoperit că în subsolul casei erau 35 de sicrie în care erau aşezate trupurile neînsufleţite ale celor care au trecut prin patul ei.
 


Citeşte şi:

Personajele crude din istoria Bucureştiului. Povestea domnitorului asasin de boieri, a comisarului incoruptibil şi călău al infractorilor, dar şi al criminalului din Epoca de Aur

Poveştile celor mai crude personaje din istoria României: contesa Elisabeta Bathory, ucigaşa de fecioare. Domnitorul Mircea Ciobanul, asasinul a 47 de boieri

Mihail Roller, bestia din spatele lui Gheorghe Gheorghiu- Dej


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite