Unul dintre cele mai aglomerate spitale din Bucureşti intră în renovări: Spitalul Floreasca, modernizat cu 12 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul A, aparţinând Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, va fi consolidat şi modernizat. O arată indicatorii tehnico-economici reactualizaţi de Consiliul Local al Sectorului 1.

Investiţia pentru renovarea corpului A al Spitalul Floreasca este de 12.334.350 lei, iar durata lucrărilor ar fi de 16 luni, potrivit studiului de fezabilitate întocmit de administraţia locală.

În prezent, Spitalul Clinic de Urgenţă, situat în Calea Floreasca nr.8, dispune de 725 de paturi distribuite în 16 secţii. Specialităţile acoperite de instituţie sunt numeroase: medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, toxicologie clinică, neurologie, hemodializă, chirurgie generală, chirurgie plastică şi reparatorie, chirurgie cardiacă şi a vaselor mari, neurochirurgie, ortopedie şi traumatologie, anestezie, terapie intensivă.

Mai mult decât atât, spitalul oferă servicii şi pentru alte specialităţi precum ORL, oftalmologie, ginecologie, dermatologie, psihiatrie, chirurgie maxilo-facială, recuperare şi medicină fizică şi balneologie.

Spitalul Floreasca, inaugurat de Minovici

În ziua de 5 mai 1934 a luat fiinţă iniţial chiar în clădirea "Salvării" - ulterior într-o clădire distinctă - Spitalul de urgenţă din Bucureşti, România. Cel care avea să-l inaugureze a fost chiar faimosul medic şi farmacist, fondatorul şcolii române de medicină judiciară şi directorul primului Institut de Medicină Legală din România, construit în 1892, Mina Minovici.

Potrivit reprezentanţilor spitalului de urggraţie spiritului de organizare al doctorului Nicolae Minovici, spitalul a fost utilat cu cea mai modernă aparatură de pe atunci.

Acest lucru a fost posibil tot graţie mijloacelor sale miraculoase, pentru că, deşi Primăria şi Asigurările sociale s-au înscris cu subvenţii de câte un milion, iar Poşta cu cinci sute de mii de lei, numai Ministerul Sănătăţii şi-a depus cotizaţia. Mai mult decât atât, Primăria a refuzat, atunci, să ofere gratuit apa şi lumina.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite