Unităţile de învătământ din Sectorul 1, pregătite să primească elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 1 a anunţat că unităţile şcolare de pe raza sectorului sunt pregătite, în mare parte, de primirea elevilor în acest an. În acest moment, lucrările de reparaţii la unităţile de învăţământ  sunt finalizate în proporţie de 90%.

Reprezentanţii Primăriei au spus că, în acest moment, cei care vor începe anul şcolar vor învăţa în clădiri sigure şi moderne, având la dispoziţie o ofertă educaţională diversă şi atractivă. În prezent, 90% din lucrările de reparaţii de la şcolile, grădiniţele şi liceele din sector sunt finalizate, urmând ca restul să se încheie până pe 10 septembrie.

„Asigur comunitatea din Sectorul 1 că noul an şcolar va debuta în cele mai bune condiţii la toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1. Şi când spun cele mai bune condiţii mă refer atât la calitatea actului educaţional, cât şi la siguranţa  elevilor şi a clădirilor unde aceştia învaţă”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Copiii au locul asigurat la grădiniţă

Reprezentaţii autorităţii locale au anunţat că micuţii care vor începe grădiniţa în această toamnă au un loc asigurat, iar până vara viitoare, peste 400 de noi locuri vor fi create. De asemenea, la mai multe grădiniţe din sector se lucrează pentru extinderea şi modernizarea acestora.

Copiii care urmează să devină elevi vor avea de anul viitor spaţii de joacă specifice vârstei lor, iar prin programul „Siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar“, clădirile care găzduiesc şcoli, licee sau grădiniţe vor fi dotate cu instalaţii antidescărcări electrice până la sfârşitul acestui an.

De asemenea, programul presupune dotarea unităţilor de învăţământ cu prize de pământ pentru instalaţii electrice, prize protejate cu siguranţe diferenţiale şi dispozitive de protecţie la scurtcircuite, precum şi dotarea, acolo unde este necesar, cu instalaţii de degivrare a jgheaburilor şi burlanelor. Până la sfârşitul acestui an, toate liceele şi colegiile din sector se vor bucura de aceste dotări.

Pe aceeaşi temă:

Cele mai puţine cereri la admiterea în şcolile profesionale au fost depuse la specialităţile cusătoreasă, tâmplar, tractorist

Şcolile din Teleorman, la control!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite