Teren de 3,3 hectare, scos la vânzare în sectorul 6. Turbomecanica vrea să-l vândă cu cel puţin 50 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turbomecanica Bucureşti (TBM) va scoate la vânzare un teren de 3,3 
hectare, situat în sectorul 6, după ce a finalizat procesul de relocare a
 producţiei, potrivit unui raport remis Bursei
Turbomecanica Bucureşti (TBM) va scoate la vânzare un teren de 3,3 hectare, situat în sectorul 6, după ce a finalizat procesul de relocare a producţiei, potrivit unui raport remis Bursei

Producătorul de componente pentru industria aeronautică Turbomecanica Bucureşti va scoate la vânzare un teren de 3,3 hectare, situat în sectorul 6. Măsura vine pe fondul relocării producţiei şi restrângerii ariei de desfăşurare a producţiei.

Turbomecanica Bucureşti (TBM) va scoate la vânzare un teren de 3,3 hectare, situat în sectorul 6, după ce a finalizat procesul de relocare a producţiei, potrivit unui raport remis Bursei, citat de Mediafax.

"În luna august 2013 a fost finalizat proiectul de reconfigurare a fluxurilor de producţie şi de reamplasare a acestora, iniţiat în baza hotărârii AGEA din 24 august 2011. În urma acestei operaţiuni complexe au fost eliberate active ce constau în teren cu construcţii în suprafaţă de 33.733 mp, destinat valorificării prin vânzare", arată compania, fără să ofere alte informaţii.

La finele anului 2007, Turbomecanica a cumpărat un teren de peste cinci hectare în zona industrială Bucureşti Parc Vest pentru relocarea capacităţii de producţie, cu 11,6 milioane lei.

În urmă cu doi ani, compania anunţa că vrea să vândă clădiri şi terenuri în suprafaţă de până la 34.000 metri pătraţi în sectorul 6, cu minim 50 de milioane lei, ca parte a unui proces de restrângere a ariei de desfăşurare a producţiei, pentru echilibrarea financiară şi rentabilizarea companiei.

Programul de reconfigurare a activităţii a fost aprobat la vremea respectivă de acţionarii companiei.

Producătorul de componente pentru industria aeronautică a înregistrat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 17,2 milioane lei (3,9 milioane euro), în scădere cu 26%, şi pierderi de 3,2 milioane lei, cu 27% sub cele consemnate în perioada similară din 2012.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite