Razie de amploare pe străzile Capitalei. Şoferi prinşi drogaţi sau beţi la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razia poliţiştilor rutieri Foto inquam photos virgil simonescu
Razia poliţiştilor rutieri Foto inquam photos virgil simonescu

Cel puţin doi bărbaţi din Capitală a fost prinşi drogaţi la volan de poliţiştii care efectuau sâmbătă noaptea o acţiune de control în trafic.

Un motociclist de 33 de ani, oprit în trafic pentru un control cu aparatul drugtest, a ieşit pozitiv la cocaină, în timp ce un bărbat de 42 de ani, a fost prins la volan drogat cu cocaină şi cannabis, potrivit unui reportaj observatornews.ro.

„Pozitiv cocaină şi cannabis. O să facem un control corporal şi un control al autoturismului să vedem dacă aveţi substanţe la dumneavoastră" a declarat Claudiu Costea, Brigada Rutieră.

Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Şi nu au fost singurele cazuri. Unii şoferi au fost prinşi băuţi la volan. Alţii în schimb, au rezistat tentaţiei:

"Le-am spus... măi fetelor să nu cumva să îmi daţi cu alcool că eu urc la volan acum”, povestea un şofer, care în urma alcoolotestului s-a dovesit că nu consumase băuturi interzise la volan.

Razia poliţiştilor rutieri a continuat până noaptea târziu.

De altfel, şi sâmbăta trecută, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe arterele din Capitală, unde cu ocazia activităţilor de control, au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 43.000 lei, şi au constatat 5 infracţiuni: 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive, 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea au fost reţinute 6 permise de conducere pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice ( contravenţie) şi 7 permise de conducere pentru depăşirea limitei legale de viteză. În cadrul acţiunii au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare şi 2 plăcuţe de înmatriculare neconforme.

Controalele rutiere vor continua şi în zilele următoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite