Primarii de sector sunt în alertă. Rareş Mănescu şi Andrei Chiliman au convocat Comandamentul de Deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăriile de sector au pregătit utilajele pentru intervenţii. FOTO Adevărul
Primăriile de sector au pregătit utilajele pentru intervenţii. FOTO Adevărul

În urma avertizării meteorologice pentru ninsori abundente şi viscol care vizează Capitala, primarii sectorului 1 şi sectorului 6 au anunţat că utilajele sunt pregătite să intervină pentru deszăpezi şi a preveni formarea poleiului.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de ninsori şi viscol pentru Capitală şi alte 31 de judeţe din sudul, estul şi nordul ţării valabilă de joi, ora 18.00 până vineri, ora 20.00. Potrivit meteorologilor, în Capitală, în prima parte a intervalului, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie, iar începând de vineri dimineaţă acestea se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare.

Astfel, Primăria Sectorului 1 a anunţat că a pregătit peste 90 de utilaje şi minim 200 de muncitori care sunt pregătiţi să lucreze în schimburi 24 de ore din 24 pentru a deszăpezi cele o mie de străzi din sector.

Conform programului de deszăpezire şi combaterea poleiului, pentru sezonul de iarnă 2012 – 2013, întocmit de Romprest pentru Sectorul 1 din Bucureşti,  acţiunea de deszăpezire din această iarnă se va face după un program bine stabilit.

În prima fază, numită „urgenţa 1” se vor deszăpezi arterele destinate traficului RATB, arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde de obicei se intervine imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maxim patru ore de la încetarea lor.

În a doua fază, utilajele vor interveni şi pe restul arterelor care nu sunt incluse în urgenţa 1 în maxim patru ore de la încetarea ninsorii. În cazul în care autorităţile se confruntă cu ninsori abundente se va interveni cu utilaje de deszăpezire pe străzile pe  care circulă transportul în comun şi a străzilor pe care se află instituţiile publice: şcoli, spitale, pieţe agroalimentare, staţii de salvare, unităţi de pompieri.

La nivelul Sectorului 1, Romprest a identificat pentru sezonul de iarnă 2012 – 2013, 20 de puncte fixe unde sunt poziţionate utilaje pregătite să intervină.

Punctele fixe sunt: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi AGIP), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vis-a-vis de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL - Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăi), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi LUKOIL Pod Constanţa) şi Aleea Privighetorilor (vis-a-vis de Academia de Poliţie).

3.200 de tone de material antiderapant în Sectorul 6

În Sectorul 6, primarul Rareş Mănescu a convocat Comandamentul de Deszăpezire. Primarul a anunţat că pe toată raza Sectorului 6 sunt pregătite echipe din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană şi ale S.C. URBAN S.A care vor acţiona cu materiale antiderapante şi utilaje de deszăpezire.

Peste 60 de lucrători din cadrul ADPDU Sector 6 vor interveni cu 14 sărăriţe, 10 tractoare cu lamă, 3 cisterne, 17 Iveco, 2 încărcătoare, utilaje cu care vor desfăşura operaţiuni de împrăştiere a materialului antiderapant pe arterele secundare de circulaţie. Este pregătit un stoc de 680 tone de material antiderapant.

În paralel, 167 operatori ai S.C. URBAN S.A. sunt pregătiţi să acţioneze cu 88 utilaje. Există un stoc de 3200 tone material destinat combaterii poleiului.

În plus, cetăţenii care doresc să sesizeze un caz al unei persoane fără adăpost, pot contacta Direcţa Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 la numărul de telefon: 0731.624.849.



Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, joi, că operatorii de salubrizare ai Capitalei au pregătite aproape 500 de utilaje pentru deszăpezirea străzilor şi peste 23.000 de tone de material antiderapant.

Primarul general Sorin Oprescu a cerut operatorilor şi direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei implicate în programul de deszăpezire să ia toate măsurile necesare astfel încât în Bucureşti să se poată circula în condiţii normale.

În sectorul 3 sunt scoase în stradă 70 de utilaje şi vor fi folosite 3.000 de tone material antiderapant, în sectorul 4 - 84 de utilaje şi 4.009 tone material antiderapant, iar în sectorul 5 - 25 de utilaje şi 2.358 tone de material antiderapant.

În total, în Bucureşti sunt pregătite de intervenţie 492 de utilaje şi există un total de 23.054 tone de material antiderapant.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite