Primăria Capitalei explică de ce nu s-a intervenit până acum în cazul clădirii prăbuşite din Centrul Vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma prăbuşirii unei clădiri din Centrul Vechi al Capitalei, luna trecută, situată pe strada Blănari numărul 6, organele abilitate au cercetat zona şi au securizat-o. Accesul în acel perimetru a fost permis doar persoanelor autorizate, care au constatat că rămăşiţele clădirii nu au fost înlăturate.

După ce reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au securizat zona în care s-a prăbuşit faţada principală a clădirii, accesul în acel perimetru a fost permis doar persoanelor autorizate care au cercetat cazul, reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Direcţiei pentru Cultură Naţională a Municipiului Bucureşti, experţi tehnici atestaţi MLPAT, precum şi reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Acesta a fost motivul pentru care în zonă nu s-a intervenit, urmând ca perimetrul să fie degajat după finalizarea anchetei şi după comunicarea concluziilor.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că înlăturarea cărămizilor căzute şi a resturilor clădirii intră în responsabilitatea investitorului şi a executantului lucrărilor de construire, măsură dispusă de către reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii prin Procesul Verbal de Control întocmit după producerea incidentului.

„În consecinţă, în urma verificărilor efectuate pe teren de către reprezentanţii Direcţiei Control s-a constat că aceasta măsură nu a fost duse la îndeplinire, fapt pentru care urmează sa se aplice prevederile legislaţiei in vigoare“, au declarat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Pe aceeaşi temă:

O clădire din Centrul Vechi al Capitalei s-a prăbuşit şi altele riscă să aibă aceeaşi soartă. Incidentul ar putea duce la modificarea legislaţiei

Centrul Vechi, o bombă cu ceas: între blocurile pericol şi barurile capcană. Din ce este făcut cel mai popular „cartier“

http://Centrul Vechi al Capitalei- atentat la viaţa oamenilor din parte Primăriei Generale

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite