Primăria Capitalei oferă circa 18 milioane de euro pentru sistemul de canalizare din lacurile Titan, Tineretului şi Carol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul Tineretului se înscrie pe lista celor trei lacuri bucureştene din proiectul PMB FOTO Adevărul
Lacul Tineretului se înscrie pe lista celor trei lacuri bucureştene din proiectul PMB FOTO Adevărul

Primăria Municipiului Bucureşti oferă peste 18 milioane de euro pentru lucrările de la sistemul de canalizare şi de evacuare din lacurile Titan, Tineretului şi Carol şi pentru realizarea unui sistem de drenare la canalul colector principal de sub albia Dâmboviţei.

Municipalitatea organizează o licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor necesare construirii sistemului de drenare de la partea dreapta a Casetei - canalul colector principal sub albia Dâmboviţei, dar şi pentru alte lucrări la sistemul de canalizare şi de evacuare din lacurile Titan, Tineretului şi Carol, potrivit Mediafax.

Pentru reducerea cantităţii de apă care se infiltrează în canalul colector, se vor proiecta şi executa printre alte lucrări, trei staţii de pompare pentru refulare preaplin din lacurile Carol, Tineretului şi Titan.

De asemenea, proiectul va include şi toate documentele necesare pentru elaborarea proiectului tehnic şi detaliilor de execuţie în conformitate cu legislaţia României.


Valoarea estimată a contractului este de 82.563.000 de lei (aproximativ 18,30 milioane de euro), fără TVA, sumă ce va fi plătită din bugetul municipalităţii şi din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial de Mediu - POS Mediu.

Având în vedere cheltuielile neprevazute care ar putea apărea, respectiv cheltuielile cu servicii sau lucrări care pot fi incidente pe parcursul derulării contractului, valoarea maximă a acestuia ar putea ajunge la 91.244.000 de lei.

Durata contractului sau a acordului cadru este de 30 luni de la data atribuirii.
Contractul, care va avea forma unei asocieri, va fi atribuit firmei cu oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, licitaţia urmând să aibă loc în data de 21 octombrie, la ora 11.00, la sediul Primăriei Capitalei.

Pe aceeaşi temă:

12 străzi din sectorul 2, racordate la canalizare. Care este stadiul lucrărilor din cartierul Fundeni

Peste un milion de metri cubi de apă au fost transportaţi prin sistemul de canalizare al Capitalei

Peste opt milioane de metri cubi de apă au trecut prin canalizarea Capitalei în timpul ploii. Cele mai multe sesizări în sectoarele 4 şi 5

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite