Premieră: „Alice în ţara minunilor”, în limba chineză, la Teatrul Ţăndărică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Ţăndărică va urca pe scenă, marţi, 17 iulie, personajele lui Lewis Caroll, într-un reprezentare inedită, în limba chineză.

Premiera oficială a spectacolului va avea loc la ora 18.30, la sala Lahovari din strada Eremia Grigorescu, nr. 24. Printre invitaţi, alături de public, vor asista la spectacol oficiali de la Ambasada Republicii Populare Chineze, precum şi din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai Ministerului Culturii.

Teatrul de Animaţie Ţăndărică a încheiat un parteneriat pe o perioadă de zece ani cu Guangzhou Performnace/Film Co Ltd şi cu Teatrul Belei şi va participa în cadrul acestui program cultural cu spectacolul "Alice în ţara minunilor", în regia lui Alice Barb, printr-un turneu care va avea loc în luna septembrie în Guangzhou, China.

Traducerea în limba chineză a fost asigurată de Simona Micloş, iar dublarea vocilor personajelor se datorează unor entuziaşti voluntari: Xue Bin, Wu Xiaoyu, Shi Yuhan, Ma Yuanyuan, Fang Shuang, Yang Zheng, Fang Sen şi Jia Zhiha.

"Parteneriatul încheiat cu instituţiile culturale din China ne va deschide calea spre o nouă percepţie a teatrului de animaţie românesc în lume, favorizând integrarea produsului cultural autohton în reţelele internaţionale ASSITEJ (Association Internationale du Théâtre de l'Enfance et la Jeunesse).

Turneul din septembrie reprezintă un experiment teatral unic, o responsabilitate uriaşă şi cred că participarea este esenţială, iar strângerea relaţiilor culturale este un cert câştig reciproc", a declarat Călin Mocanu, managerul Teatrului Ţăndărică.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite