Prefectul Capitalei a anunţat ora la care se întruneşte CMBSU, sâmbătă, pentru a institui noile restricţii în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: InquamPhotos / Octav Ganea
Imagine: InquamPhotos / Octav Ganea

Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va fi convocat de către Prefectura Capitalei, sâmbătă, între orele 11.00 şi 14.00, când autorităţile locale vor pune în aplicare pentru Bucureşti restricţiile care se impun după hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

„Vom convoca mâine (sâmbătă - n.r.) Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Se va publica între timp hotărârea şi vom da măsurile care vor fi cu aplicabilitate de duminică”, a spus vineri seara Alin Stoica, în declaraţiile acordate jurnaliştilor şi difuzate de postul Realitatea Plus.

Întrebat la ce oră va convoca sâmbătă şedinţa CMBSU, prefectul Capitalei a răspuns că nu poate să dea o oră exactă, dar că va fi „undeva între orele 11:00 şi 14:00”.

GCS: De când intră în vigoare restricţiile

Grupul de Comunicare Strategică a precizat într-un comunicat că restricţiile stabilite în urma şedinţei de joi după-amiaza a CNSU vor intra în vigoare începând din data de 28 martie. 

„Noile măsuri sunt raportate la incidenţă, fapt pentru care după publicarea HG în MOf, în cursul acestei după-amiezi, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă urmează să constate încadrarea în limitele incidenţei, în termen de 48 de ore. Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situaţii de urgenţă. În consecinţă, toate măsurile care se raportează la incidenţă din acest HG vor intra în vigoare începând de duminică, şi nu doar o parte dintre acestea”, a transmis GCS la solicitarea „Adevărul”.

CNSU: Noi restricţii de circulaţie în oraşele cu incidenţa ridicată

CNSU a hotărât, joi, ca magazinele să fie închise la ora 18.00 în localităţile unde rata de infectare este peste 4 la mie şi sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar unde este de peste 7,5 la mie măsura este aplicată pe toată durata săptămânii. 

De asemenea, CNSU a decis reducerea intervalului de circulaţie al persoanelor până la ora 20.00, în localităţile în care incidenţa în ultimele 14 zile este între 4 şi 7,5 la mia de locuitori, pentru zilele de vineri şi în weekend. Iar unde incidenţa este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulaţie până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii.

Activitatea în sălile de sport şi fitness este suspendată în localităţile unde incidenţa este de peste 4 la mie, iar măsura încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie.

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, vineri, la 926.310 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 6.516 de noi îmbolnăviri din aproape 30.000 de teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 116 de decese în ultimele 24 de ore. La Terapie intensivă sunt internaţi 1.364 de pacienţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite