Portret de elev-fiţos la „Jean Monnet“: machiaj strident, piercing, „uniforme sexy şi obligatoriu ţigara în gură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fete machiate, băieţi cu piercing, haine provocatoare în loc de uniformă, fumoare improvizate lângă gardul şcolii. Aşa „respectă" elevii de la celebrul liceu din Bucureşti regulamentul şcolii

Teoretic, la Liceul „Jean Monnet" din Capitală, zguduit recent de un scandal sexual între o elevă şi un profesor, tinerii ar trebui să vină în uniformă. Acest lucru este prevăzut în regulamentul de ordine interioară, în care se mai stabileşte că liceeni nu au voie să îşi vopsească părul, să aibă tatuaje, piercinguri sau să se machieze.

Practic, adolescenţii de la „Jean Monnet", considerat printre cele mai fiţoase colegii din Bucureşti, se întrec în ţinute provocatoare şi comportamente deplasate. O vizită făcută, ieri, de jurnaliştii „Adevărul" la acest liceu a demonstrate că niciuna dintre reguli nu se respect.



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu elevele-sexy de la Liceul „Jean Monnet“

Cu ţigara lângă gardul şcolii
Uniforma tinerilor ar trebuie să fie formată din tricou polo alb/albastru, vestă, pulover cu emblema liceului şi blugi sau fustă de blugi albastre. Şcolarilor le este interzis inclusiv să fumeze în incinta sau în curtea instituţiei ori să părăsească aceste spaţii înainte de încheierea orelor.
Ca şi în privinţa ţinutei, liceenii refuză să renunţe la ţigări, măcar la şcoală. Patru elevi fumau liniştiţi, ieri, în pauză, chiar lângă gardul şcolii. „Nu avem voie să fumăm în şcoală, ceea ce e bine, ca să nu înveţe cei mai mici să fumeze de la noi", a încercat să ne convingă una dintre eleve, trăgând totuşi din ţigară.

Regulamentul mai spune că elevii nu au voie să aibă mai mult de zece absenţe nemotivate pe semestru, iar cei care sunt prinşi chiulind sunt pedepsiţi să facă curăţenie în clase şi pe holurile şcolii.
Şi cei care comit abateri grave, precum „vătămare fizică, accidentarea altor persoane, tulburarea gravă a activităţii şcolare", primesc sub nota 5 la purtare.

image

Şefii liceului, la control
Cât despre derapajele de după ore, regulamentul nu cuprinde nicio sancţiune. Asta chiar dacă unele liceene de la „Jean Monnet" se expun în cele mai deoacheate ipostaze pe paginile personale de pe reţeaua de socializare Facebook. „Ei pot fi şi exmatriculaţi, dacă se dovedeşte că s-au comportat total nepotrivit în afara şcolii ", a explicat Marian Banu, purtător de cuvânt al ISMB.

O echipă a Ministerului Educaţiei a încheiat ieri un control amănunţit al tuturor documentelor din liceu, cu scopul de a analiza dacă nu cumva „conducerea este vulnerabilă în situaţii de criză". Controlul a venit imediat după izbucnirea unuia dintre cele mai sonore scandaluri sexuale din învăţământ. Oana (17 ani), elevă în clasa a XII-a, şi-a acuzat profesorul de sport, pe Dan Vişan (27 de ani) că ar fi violat-o într-o excursie. Dascălul a fost arestat pentru 29 de zile, iar fata riscă media patru la purtare.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie (eleva de la Jean Monnet care îşi acuză profesorul că a violat-o)

Citeşte şi:

Cele mai sonore poveşti de amor dintre profesori şi elevi. Marile iubiri din şcolile străine după modelul Sexgate la „Jean Monnet“

Profii dezaxaţi, greu de dibuit

Conducerea Liceului „Jean Monnet“ verifică modul în care a fost organizată „excursia-sexy“ la Predeal

Profesorul de la „Jean Monnet” acuzat de viol a luat 8.30 la titularizare

Eleva de la Jean Monnet care susţine că a fost violată de profesorul de sport riscă să fie sancţionată. Liceul a început propria anchetă

Mărturii din excursia-sexy cu elevii de la Jean Monnet, de la Predeal: Niciun bărbat întreg la minte n-ar abuza sexual o minora răsfăţată!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite