PMB: Aproape 350 de utilaje de deszăpezire şi peste 1000 de operatori manuali acţionează în această noapte în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Aproape 350 de utilaje de deszăpezire şi peste 1.000 de angajaţi care curăţă zăpada de la staţiile RATB, gurile de metrou, de pe trotuare şi treceri de pietoni intervin luni seară în Bucureşti, a anunţat Primăria Capitalei.

Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Control a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti desfăşoară în acest moment acţiuni de verificare privind respectarea programelor de deszăpezire şi combatere polei. Astfel, la ora 19.30 se aflau în teren 343 de utilaje de deszăpezire care acţionau în baterii prin pluguit şi împrăştiat material antiderapant, dar şi peste 1.000 de operatori manuali care interveneau pentru curăţarea staţiilor RATB, a gurilor de metrou, a trotuarelor şi a trecerilor de pietoni, anunţă Primăria Capitalei.   

Municipalitatea spune că se acţionează astfel cu prioritate pe arterele principale, pe cele cu transport public, dar şi pe cele care asigură accesul la instituţiile de interes public sau social, continuându-se cu arterele laterale.   

De asemenea, echipele Direcţiei Generale de Asistentă Socială vor monitoriza şi în această seară cele 31 de persoane care refuză cazarea în centrele Municipalităţii. Aceştia vor primi atât hrană caldă, cât şi geci, pături şi bocanci. Zonele monitorizate sunt Gara de Nord, Unirii, Universitate,  Bulevardul Magheru-Piaţa Română, Dinicu Golescu. Centrele Municipalităţii au în momentul de faţă aproximativ 400 de persoane cazate la Adăpostul din Pallady, 45 de persoane la Centrul de Tranzit şi 15 la Adăpostul de Bărbaţi Berceni. 

Municipalitatea a pus la dispoziţia cetăţenilor un Telverde-  0.800.800.868 - unde aceştia pot sesiza eventualele probleme apărute din cauza vremii. Totodată, bucureştenii sunt rugaţi să semnaleze la numărul de telefon 021/9524 prezenţa pe stradă sau în spaţiile comune ale blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru că acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale ale Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite