Oprescu a cerut spriijin la Budapesta pentru zona metropolitană şi canalul Dunăre - Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general, Sorin Oprescu, a cerut sprijin specialiştilor maghiari de la Budapesta pentru dezvoltarea zonei metropolitane a Capitalei şi amenajarea canalului Dunare - Bucureşti, precum şi pentru construirea unei biserici ortodoxe române în capitala Ungariei.

Primarul general, Sorin Oprescu, se află la Budapesta pentru o o vizită oficială de două zile, la invitaţia omologului său, Istvan Tarlos.
 
Oprescu a vizitat lucrările la noua linie de metrou, care va traversa Dunărea pe o distanţă de 400 de metri şi care va avea în total o lungime de aproximativ 13 kilometri. Totodată, edilul a cerut sprijin specialiştilor maghiari pentru dezvoltarea zonei metropolitane a Bucureştiului şi pentru amenajarea canalului Dunare - Bucureşti.
 
Cei doi primari au discutat şi despre situaţia staţiei de epurare a apelor uzate de la Glina şi a celei similare acesteia, aflată la Budapesta, despre reducerea consumului de energie termică prin reabilitarea blocurilor, precum şi despre proiecte de mediu, precum cel al "acoperişurilor verzi", despre gestionarea colectării selective a deşeurilor, prin stimularea separării la sursă.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite