Nicuşor Dan: Susţin ca şcolile din Bucureşti să rămână închise până când rata de incidenţă va scădea sub 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, că este de acord ca şcolile din Capitală să rămână închise şi să funcţioneze online până când rata de incidenţă a noilor cazuri de COVID-19 va ajunge sub nivelul de 3.

„Copii sunt transmiţători ai acestei boli. Specialiştii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât şcolile sunt o sursă de transmitere a bolii, o măsură de siguranţă, în condiţiile în care suntem şi în Bucureşti, putem să facem şi şcoală online, în condiţii acceptabile. Este o măsură pe care eu o susţin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiştii, eu susţin ca şcolile să rămână închise”, a precizat Nicuşor Dan, la B1 TV.

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, joi, la 229.040 cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 6.481 de noi îmbolnăviri din 36.169 de teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 6.764 de decese, din care 83 în ultimele 24 de ore. Numărul pacienţilor internaţi la Terapie intensivă a ajuns la 868.

Bucureştiul este şi joi pe primul loc la numărul de infectări cu noul coronavirus. De altfel, Capitala şi-a bătut azi propriile recorduri. Judeţul Timiş este pe locul II, iar Cluj, pe locul III. În acelaşi timp, în judeţul Cluj este înregistrată cea mai mare rată de infectare la mia de locuitori.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite