La zece ani de la ultima renovare, Baia Griviţa se închide din nou pentru reparaţii capitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura baie publică din Bucureşti, Baia Griviţa, va intra în renovări generale pentru următoarele 11 luni. Baia griviţa a mai fost renovată acum 10 ani, în timpul mandatului lui Traian Băsesecu.


Înfiinţată de Regina Maria şi inaugurată în 1897, Baia Griviţa este în present singurul loc de acest gen din Capitală. Foarte afectată de cutremurul din '77, clădirea a fost închisă în 2000 şi renovată, astfel încât la redeschiderea ei în 2002, diferentele erau evidente. Cu o capacitate de aproximativ 200 de persoane pe zi, baia este locul unde pentru suma de cinci lei, vă puteţi bucura de o piscine interioară şi una exterioară, saună şi duşuri. Suprafaţa totală a complexului este de 1140 metri pătraţi.

“Starea ansamblului băii este destul de precară deoarece partea de finisaje este vizibil afectată de umezeală, igrasie și ciuperci. În zonele unde funcţionează saunele şi camerele de masaj, finisajul este deteriorat, iar placajele cu gresie, faianță și mozaic sunt parțial deteriorate. Sistemul de evacuare a apelor meteorice este de asemenea deteriorat, ceea ce a dus la infilitrații de apă la nivelul tavanelor”, se precizează în raportul de specialitate al Primăriei Capitalei.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru renovarea Băii Griviţa va fi suspus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti în şedinţa din 23 februarie. Costurile proiectului ajung la 697.000 euro.





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite