Ghinioniştii Loteriei Vizelor dau SUA în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 22.000 de persoane, printre care şi români, doresc să dea Guvernul SUA în judecată pentru că nu vor mai ajunge în “ţara tuturor posibilităţilor”. Cei care au aplicat toamna trecută pentru Loteria Vizelor s-au ales doar cu visele spulberate. Cu toate că au fost anunţaţi că au câştigat, mii de aplicanţi au ajuns în pragul disperării după anularea extragerii şi cer dreptatea în instanţă.  

Visul de a ajunge în SUA a devenit un coşmar pentru 22.000 de persoane din 20 de ţări, printre care şi România. Asta pentru că o eroare de soft care îi anunţase câştigători la Loteria Vizelor a anulat extragerea.

Drept răzbunare, aceştia, printre care şi câţiva români, vor da statul american în judecată, reprezentaţi pro bono de un avocat. 

Disperarea vizelor

Tudor Augustin are 24 de ani şi cu toate că i se conturează şi în ţară o carieră frumoasă în domeniul marketingului online, visează la Silicon Valley. Acesta a fost principalul motiv pentru care a aplicat la Loteria Vizelor.

“Am completat formularele online, atât pentru mine cât şi pentru sora şi cumnatul meu. Pe 1 mai când am verificat online rezultatele am văzut că toţi trei obţinusem viza, ceea ce mi-a ridicat suspiciuni, pentru că de obicei doar 1-2% dintre români primeau viza. Apoi am citit din ziar că din cauza unei erori s-au anulat rezultatele”, povesteşte relaxat Tudor.

Tânărul a discutat deja online cu avocatul care îi reprezintă pentru a fi şi el parte în proces. “Acum sunt 63 de reclamanţi. Nu ştiu dacă va dori avocatul să ne reprezinte şi pe noi sau doar pe cei care aveau altfel de vize în State şi doreau să-şi prelungească şederea prin loteria vizelor”, mai spune acesta.

Românul nu renunţă la SUA

Spre deosebire de alţi ghinionişti din alte ţări care au luat nefericita întâmplare ca pe sfârşitul lumii, românul nu renunţă la dorinţa sa de a pleca din ţară, cu sau fără Loteria Vizelor.

“Mă gândesc la Londra sau la Dublin. Mi-aş fi dorit în SUA, dar încă mai pot pleca. Eu aveam cunoştinţe care au afaceri exact pe comerţul online. Sau poate plec în câţiva ani ca investitor, îţi trebuie în jur de 200.000 de dolari”, spune tânărul încrezător.

Pe 15 iulie se va face din nou extragerea pentru Loteria Vizelor. Între timp, pe Internet au apărut mai multe filmuleţe cu oameni aduşi în pragul disperării de greşeala Loteriei.

“Oamenii obişnuiţi şi-u văzut în mod nedrept visele distruse şi ca rezultat, imaginea Statelor Unite, stat corect şi onorabil, a fost terfelită în toată lumea”, este de părere Kenneth White, avocatul acuzării.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite