GALERIE FOTO Campioana mondială la gătit, la Târgul de Pâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a dus francezilor la Strasbourg sarmalele din Botiza, Iulia Corău a început să facă naveta între Bucureşti şi Valea Izei pentru a ne arăta bucatele alese din inima Maramureşului.

IMAGINI DE LA TÂRGURILE CARE AU LOC ÎN WEEKEND ÎN CAPITALĂ

Iulia Corău (46 de ani) a venit în Parcul Naţional cu soţul Ion, cu verişoara şi cu prietena Aurelia Hăgan. Azi-dimineaţă, Iulian, un tânăr înalt, cu clop pe cap, pregătea cuptorul pentru pâine.

Fetele, gătite de sărbătoare, cu opinci şi cămeşă albă, frământau coca pentru plăcinte. La stand, vizitatorii nu mai aveau răbdare, vroiau să guste din bunătăţi.

„De 10 ani, de la prima ediţie a acestui târg, sunt prezentă“, povesteşte Iulia Corău. Femeia a învăţat să gătească de la bunica. „Când eram copil, bunica mă lăsa să mă joc cu aluatul. Făceam păsărele din el şi aşa am început să iubesc gătitul“, spune Iulia.

Premiul întâi câştigat cu sarmale

Iulia Corău a luat premiul întâi la Campionatul Mondial de Gătit din Capitală, anul acesta, pentru sarmalele ei cu păsat şi pentru zeama acră specifică zonei din care vine.

„Sarmalele cu păsat trebuie musai să stea la foc mic vreo trei ore, altfel nu ies bune. Se pune orez, carne de vită amestecată cu porc, cimbru de casă şi piper. Dar cel mai mult se pune dragoste“, dezvăluie gospodina din secrete.

E weekendul târgurilor în Capitală

La Muzeul Satului este, de asemenea, mare sărbătoare. Au început „Serbările Toamnei“ şi „Cârstovul viilor - Sărbătoarea vinului“. Desfăşurat până mâine seară, la ora 19.00, evenimentul marchează începutul culesului viilor la români.

Serbările includ prezentarea de vinuri pe fundal muzical popular românesc, şi un târg de produse din gastronomia tradiţională, de unde puteţi achiziţiona, printre altele,  plăcinte, cozonaci, turtă dulce, dulceţuri, miere şi produse bio.

În centrul Capitalei, pe strada Smârdan, este Târgul de cadouri cu obiecte confecţionate manual, artizanat, decoraţiuni interioare, dar şi aranjamente florale.

Mâine, de la ora 13.00, atmosfera va fi animată de un grup de percuţionişti şi dansatori africani, îmbrăcaţi în costume tradiţionale congoleze, iar printre invitaţi şi-a anunţat prezenţa şi vedeta TV, Mbela Nzuzi.

Pe şoseaua Kiseleff, bucureştenii au ocazia să admire peste cincizeci de expoziţii de antichităţi, în timp ce micii vizitatori se vor distra la Atelierele de pictură.

Prichindeii vor primi ceramică de diverse forme – căsuţe, peisaje din natură, personaje de desene animate – pe care le vor culora.

Părinţii îşi vor putea plimba copiii şi la Târgul de suveniruri din Piaţa Unirii, unde printre expoziţiile de bijuterii şi accesorii personalizate vor fi amenajate şi standuri cu jucării.

Case second-hand la Târgul Imobiliar

Timon, târgul imobiliar din Piaţa Constituţiei, se încheie mâine seară. Dezvoltatorii au adus la târg apartamente pentru toate buzunarele, iar Asociaţia Brokerilor Imobiliari prezintă 80 de locuinţe second-hand, scoase la vânzare chiar de proprietari.

Cele mai ieftine garsoniere la mâna a doua ajung la 24.000 de euro şi sunt în zona Drumul Taberei, iar apartamentele cu două camere pornesc de la preţul de 40.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite