Gabriela Firea, un nou atac la Guvern: Nu a cerut nici până în acest moment fonduri europene pentru Centura Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei Gabriela Firea a lansat un nou atac la adresa Guvernului, joi, spunând că este o „marotă” că se pierd fondurile europene pentru Centura Capitalei dacă aceasta este transferată Primăriei, deoarece Guvernul nici măcar nu a cerut până la acest moment fonduri de la UE pentru acest obiectiv de investiţii.

Primarul Capitalei a reclamat că, în 27 de ani, Guvernul prin CNAIR nu a finalizat nici jumătate din Centura Bucureşiului, din 48 de km fiind finalizaţi doar 24 de km. 

„Vreau să revin la marota cu pierderea fondurilor europene. Puteţi să credeţi că până în acest moment Guvernul, prin CNAIR, nu a făcut nicio cerere de atragere a fondurilor europene pentru Centura Capitalei? Nici măcar în ziua de azi nu avem o cerere depusă pentru atragerea de fonduri europene şi ea nici nu poate fi depusă prea curând pentru că Centura nu are cadastru, nu poate fi intabulată, fapt care ni s-a spus acum câteva zile”, a declarat primarul Gabriela Firea. 

Gabriela Firea a mai spus că din prima zi de mandat a trimis o solicitare Guvernului de a se transfera de la Ministerul Transporturilor către PMB obiectivul de investiţii al Centurii Capitalei, la care a primit un prim răspuns negativ, pentru că s-ar pierde fondurile europene.

„Am fost personal la Bruxelles. Am primit informaţii cu privire la faptul că era o dezinformare. PMB este eligibilă pe POIM. Al doilea motiv inventat este acela că nu pot fi transferate contracte aflate în derulare. Am venit cu explicaţie juridică şi pentru această dezinformare. Formula a fost comunicată MT, şi anume divizarea asimetrică”, a completat Firea. 

Ultima dezinformare pe care am aflat-o din gura unui membru al Cabinetului. Ni s-a transmis că nu există posibilitatea juridică ca municipiul Bucureşti să administreze o suprafaţă care e în afara unor localităţi din Ilfov. Voi trimite o copie la CNAIR care spune negru pe alb că orice OAT poate să deţină şi în proprietate şi în administrare terenuri din afara. Noi deţinem staţia de epurare Gllina”, a mai declarat Firea,

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite